Tradiție și voie bună la ”FESTIVALUL CĂLUȘULUI VÂLCEAN” din Șirineasa

În comuna Şirineasa, pe 24 iunie 2024 tradiţia, obiceiurile şi jocul popular au fost în centrul atenţiei, la Festivalul Călușului Vâlcean, ajuns la cea de-a XIV-a ediție, care a reunit formații de călușari din mai multe localități, inclusiv Bălcești, Drăgoești, Ionești și „Călușarii din Rășinari” din județul Sibiu.

“Într-o așa zi de mare sărbătoare le mulțumesc formațiilor de călușari că au dat curs prezenței noastre și pentru faptul că duc mai departe tradiția care vine din vechime și reușesc să o păstreze, pentru a fi dusă mai departe. Mulțumesc din suflet tuturor cetățenilor care au avut încredere pe data de 9 iunie când mi-au acordat votul de încredere pentru un nou mandat de primar. Promit să continui să lucrez pentru binele comunității noastre, atrăgând investiții care să sprijine o infrastructură de calitate și să îmbunătățească viața fiecărui locuitor”, a declarat primarul Ion Bebe Streinu.

Călușul vâlcean, sărbătorit tradițional de Rusalii la Şirineasa, a inclus în programul său parada călușarilor, desfășurată pe traseul Primăria Şirineasa – Școala cu clasele I-VIII Şirineasa, urmată de Festivalul călușului și festivitatea de înmânare a diplomelor de participare pentru ediția a XIV-a.

Seara a fost încununată de un concert folcloric pe scena amenajată în aer liber, unde orchestra „Rapsodia Vâlceană” a Centrului de Creație Vâlcea și soliștii de muzică populară, printre care Cristina Udrea, Anamaria Iorga, Ionel Petria, Luminița Tănăsie, Mioara Raica, Rodica Nicolescu, Ana Maria Cârjan și Ionel Nicolae, au încântat publicul.