Tinerii vâlceni pot să înveţe ca la Harvard

Elevii de liceu, studenţii şi tinerii profesionişti, cu abilităţi de lideri sunt așteptați să se înscrie, până pe data de 4 aprilie 2016, la unul din programele Aspire. Acestea se vor desfăşura în luna iulie, la Poiana Braşov: Aspire High School (7 – 11 iulie), Aspire Academy (8 – 15 iulie) și Aspire Professional (7 – 10 iulie). Aspire este singurul program din România și Europa de Est cu participare internațională, ce utilizează o programă alcătuită pe modelul celei de la Universitatea Harvard.

Programul Aspire este cel mai prestigios program de leadership si antreprenoriat din Romania în prezent. Seminariile şi cursurile sunt ţinute de către profesori universitari de la instituţii precum Harvard şi Stanford, dar şi antreprenori de succes din Silicon Valley şi alte ţări.
„Observ în ultimii ani, în România, o nouă generaţie de tineri care nu doar că vor să aducă o schimbare pozitivă în ţara lor, dar au şi ambiţia şi resursele necesare pentru a o face”, crede profesorul Steve Jarding, profesor la Harvard.
Prof. Jarding a venit în România în ultimii patru ani pentru a susţine cursuri de leadership şi comunicare în cadrul şcolii de vară organizate de Aspire Academy. El crede în potenţialul tinerilor români pe care i-a întâlnit aici şi în capacitatea lor de a dezvolta „pe plan politic şi economic această ţară”.
Edițiile trecute au inclus workshop-uri despre: media cu Andi Moisescu și Lucian Mândruță, educație cu Mariana Gheorghe (CEO Petrom), business cu Fady Chreih (CEO Regina Maria), fotografie socială cu Cristian Movilă, antreprenoriat social cu Don Lothrop (fondator RomaniaOne şi fost investitor în Silicon Valley) și multe alte personalități din diverse domenii.
La început, în 2011, Aspire a fost o şcoală de vară. În prezent, peste 350 de tineri speră că vor deveni lideri ai societăţii. Absolvenţii acestor cursuri studiază şi muncesc în peste 20 de ţări.
De asemenea, participanţii la aceste cursuri au posibilitatea de a discuta despre studiile în străinătate cu absolvenţi ai universităţilor de top din întreaga lume. Mulţumită sponsorilor generoşi, sunt disponibile şi burse pentru cei acceptaţi.
Mai multe informaţii despre programe şi criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe www.aspireacademy.ro. Informaţii găsiţi şi pe pagina de Facebook Aspire Romania.
De asemenea, Anca Bălăceanu, absolventă Aspire High School 2014, este în prezent Ambasador Aspire în Râmnicu Vâlcea şi vă stă la dispoziţie pentru orice întrebare la adresa de email anca.balaceanu@aspireacademy.ro sau pe profilul de Facebook.