Tinerii pot deveni specialişti în educaţie culturală în domeniile arte vizuale, teatru şi dans

Ministerul Culturii și Identității Naționale și Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală organizează, în București, în perioada 20 mai- 20 iunie 2017, un program de formare de specialiști în educație culturală pentru tineri în următoarele domenii: arte vizuale, teatru și dans.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu menționează că persoanele care doresc să dobândească diploma de specialist în educație culturală pentru tineri trebuie să fie absolvenți ai unui curs universitar sau al unei școli populare de artă în domeniul în care doresc să obțină certificatul. După obținerea certificatului, în lunile iulie-august 2017, vor trebui să susțină, pentru o zi, un atelier de lucru cu tineri între 10 și 18 ani, în domeniul în care au obținut diploma, în cadrul unei tabere cultural-vocaționale organizate de Ministerul Tineretului și Sportului în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale. Aici vor pune în aplicare cunoștințele acumulate în cadrul programului de formare.
Persoanele interesate sunt invitate să trimită un Curriculum Vitae la adresa de e-mail : andreea.chindris@cultura.ro până la data de 7 aprilie 2017, în care să specifice opțiunea pentru unul din cele trei domenii de formare. Rezultatele selecției vor fi anunțate până la data de 15 aprilie, pe site-urile instituțiilor organizatoare.
Cursanții vor avea acces gratuit la programul de formare.