Teatrul Anton Pann pe scena Excelsior de la Bucureşti cu “TNT” şi pe scena de la Vâlcea cu “Crize”

Vineri, 25 noiembrie, începând cu ora 19.00, o parte din actorii Teatrului Anton Pann vor prezenta pe scena Teatrului Excelsior din Bucureşti spectacolul TNT, un spectacol de improvizaţie exploziv realizat de Mihaela Sârbu.

Conferențiar universitar la Catedra de Teatru a UNATC, Mihaela Sârbu în 1996 a pus bazele grupului teatral independent Teatrul fără Frontiere, unde este manager şi regizor. Despre biografia artistică a doamnei Mihaela Sârbu se poate vorbi la superlativ. Noi mai adăugăm doar că, în 2014 a fost nominalizată la Premiile Gopo ca cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul din filmul “Când se lasă seara peste Bucureşti” sau “Metabolism” în regia lui Corneliu Porumboiu, iar în 2016 a obținut Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru rolul Sultana din filmul “Aferim!” regizat de Radu Jude. Bucuria a fost mare pentru cei de la Teatrul Anton Pann când domnia sa a acceptat provocarea de a realiza acest spectacol care încă de la premieră s-a bucurat de succes in rândul tinerilor şi nu numai. Teatrul de improvizație este o formă de teatru în care se folosesc tehnici de improvizație teatrală pentru a crea dialoguri, scene, cântece sau povestiri şi în acelaşi timp presupune o relație interactivă cu publicul. Actorii distribuiţi în acest spectacol provocat de Mihaela Sârbu, Mădălina Ciotea, Reka Szasz, Tavi Costin, Andrei Cătălin, Vladimir Purdel şi Alexandru Beteringhe cu siguranţă vor reuşi să aibe aceea relaţie interactivă cu publicul bucureştean şi să creeze aşa cum au făcut şi până acum o imagine bună Teatrului Anton Pann. Sămbătă, 26 noiembrie, în timp ce actorii păpuşari ai Teatrului Anton Pann vor prezenta pe scena Teatrului Aşchiuţă din Piteşti, spectacolul Căsuţa Prietenilor, cei de la Piteşti vor prezenta la Rm Vâlcea în Sala Mare, începând cu ora 11.30, spectacolul Lădiţa Fermecată.
Şi tot sâmbătă, 26 noiembrie cu începere de la ora 19.00, pe scena Teatrului Anton Pann, în Sala Studio, va avea loc cea de a doua reprezentaţie a spectacolului “Crize” în regia lui Bogdan Tudor Pelerin.
Aşa cum spunea autorul acestei piese, dramaturgul Mihai Ignat, în “Crize” vedem o poveste conjugală surprinsă de la prima întalnire până la instalarea rutinei. Cu umor, ironie/autoironie, căldură si adevăr “Crize” este o comedie romantică în care se vorbeşte despre un El si o Ea, despre crizele unui cuplu pentru care granița dintre dragoste și ură este pe muchie de cuţit. Cei doi actori, Iulia Antonie şi Radu Constantinov vor încerca pe parcursul derulării spectacolului să vă introducă cu uşurinţă în ceea ce înseamnă rutina de zi cu zi acumulată de a lungul anilor într-o căsnicie.
După cum se vede activitate intensă la Teatrul Anton Pann, repertoriul propus ne oferă posibilitatea să alegem. Cei care se vor afla în Bucureşti îi vor susţine pe cei care vor evolua pe scena de la Excelsior, iar noi cei de la Vâlcea vom merge la spectacolele din această sâmbată de 26 noiembrie. Informaţiile ne-au fost transmise de Daniela Ştefănescu, purtător de cuvânt la Teatrul Anton Pann Rm. Vâlcea.