Târg de O.N.G.-uri la Râmnicu Vâlcea

Organizat în cadrul Fundaţiei LEADERS, O.N.G. – “O Nouă Generaţie” este un proiect ambițios creat la iniţiativa a şapte tineri elevi din Rm. Vâlcea.

Tot acest proiect a început printr-o provocare. O provocare lansată în cadrul Leaders Explore, un program creat special pentru tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani.
Din dorinţa de schimbare a modului în care este perceput voluntariatul, proiectul O.N.G. – “O Nouă Generaţie” aduce împreună numeroase organizaţii non-guvernamentale ce vor prezenta acţiunile şi proiectele lor. Tinerii participanţi la acest târg de ong-uri au şansa să înţeleagă ce înseamnă a face voluntariat şi de asemenea să afle de la fiecare asociație locală, oportunităţiile de implicare în munca voluntară în judeţul Vâlcea. Dorind să aibă un impact puternic şi de durată, proiectul se va desfăşura în trei etape, prima având loc în 18-19 noiembrie,în sala de festivităţi a Colegiului Național de Informatică “Matei Basarab”.
În prima zi au fost prezente ONG-urile din Rm. Vâlcea, care şi-au descris activitatea în faţa adolescenților. Duminică, 19 noiembrie,, vorbitori cu experienţă în acest domeniu vor povesti despre trăirile şi viziunea lor asupra întrajutorării. Celelalte două etape vor avea loc în decursul următoarelor doua luni, astfel aducând împreună partcipanții care au luat parte la prima etapă. Scopul întâlnirilor viitoare este de a “încinge” o dezbatere despre ideea de voluntariat. Etapa a treia, și ultima de altfel, le va oferi participanților opțiuni și oportunități diverse pentru a se implica în lumea voluntariatului.
Cei care doresc să se implice în aceste proiecte pot veni duminică, la ora 12, în Sala de Festivități “Jean Monette” a Colegiului Național de Informatică “Matei Basarab” .