Ţărăniştii din Guvernul Cioloş

Cabinetul-Ciolos_600x300
Mulţi dintre foştii ţărănişti vâlceni, aflaţi acum în PNL, dar nu numai, au avut momente de satisfacţie la numirea noului Guvern a lui Dacian Cioloş. Pentru că în aceast grup de tehnocraţi au intrat doi dintre prietenii şi colegii lor de altădată din PNŢCD Marius Raul Bostan şi Costin Borc.

Marius Raul Bostan
La Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională a fost numit Marius Raul Bostan. Acesta a fost lider naţional al TUNŢ CD (organizaţia studenţească a PNŢCD) într-o perioadă în care actualul consilier judeţean liberal Cristian Iliescu era preşedintele organizaţiei TUNŢCD Vâlcea, actualul liberal Constantin Monceanu era secretarul judeţean al PNŢCD, iar actualul deputat liberal Cristian Buican era membru în Biroul Judeţean al ţărăniştilor. Sunt doar câţiva dintre liberalii de azi care au fost colegi cu noul ministru. Bostan a rămas în relaţii excelente cu ei având şi acţiuni private prin Vâlcea şi este în continuare prieten cu profesorul Laurenţiu ( Lary) Dumitraşcu, fost deputat şi preşedinte al PNŢCD. Acum Marius-Raul Bostan este prezentat ca având experienţă în sectorul privat în domeniu, ca să cităm din declaraţiile noului premier legate de membrii cabinetului său: “Marius Raul Bostan este în prezent membru al Consiliului de Administraţie la operatorul de telecomunicaţii Telekom România, numit de Ministerul pentru Societatea Informaţională, şi senior partner la VMB Partners, firmă care asigură servicii de consultanţă în special privind emiterea de obligaţiuni”. Bostan este membru fondator şi vicepreşedinte al Fundaţiei “Ioan Bărbuş”, înfiinţată pentru cinstirea memoriei eroilor PNŢ. A fost lider în Liga studenţilor şi preşedinte al TUNŢ, organizaţia studenţească a PNŢCD. În prezent ocupă funcţia de preşedinte al Fundaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri, o organizaţie non – profit şi neguvernamentală înfiinţată în 1997 specializată în consultanţă pentru sectoarele public şi privat. El este, de asemenea, membru al Fundaţiei Romanian Business Leaders, care reuneşte antreprenori şi lideri de business din mediul privat.
Costin Borc
Ministrul Economiei şi Comerţului , Costin Borc (50) s-a remarcat încă din Guvernul Radu Vasile, ca fiind unul dintre cei mai dinamici şi activi consilieri ai fostului premier ţărănist. Vladimir Tismăneanu scria la moartea lui Radu Vasile că “timp de un an, consilierul său personal a fost Costin Borc, fostul secretar personal al lui Corneliu Coposu, revenit din Statele Unite unde îşi scria teza de doctorat în economie la Universitatea Wisconsin din Madison, spre a lucra direct cu premierul Vasile.”
Borc a avut relaţii bune cu cei din conducerea PNŢCD Vâlcea şi l-a cunoscut îndeaproape pe avocatul Radu Liveazeanu, deputat ţărănist şi decan de vârstă al Parlamentului în 1990, apropiat a lui Corneliu Coposu. Avocatul Livezeanu a condus o vreme PNŢCD Vâlcea şi i-a promovat personal pe cei care ulterior au câştigat alegerile în Râmnic în 1996, 12 posturi de primari în Vâlcea şi mai multe de consilieri locali şi judeţeni. (T.G)