Tânăr din Budeşti predat autorităţilor germane

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Vâlcea, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, au pus în aplicare un mandat european de arestare, emis de autorităţile judiciare din Germania, pe numele unui român, bănuit de comiterea mai multor furturi din supermarketuri.

La data de 10 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Postului de Poliţie Budeşti, l-au depistat pe B.T.P., de 25 de ani, din comuna Budeşti, care era urmărit internaţional pentru sustragerea de bunuri din supermarketuri, în valoare de aproximativ 2.000 de euro. Faptele ar fi fost săvârşite pe teritoriul Germaniei, în cursul anului 2013.
Autorităţile judiciare din Germania l-au condamnat pe B.T.P. la pedeapsa închisorii pentru 179 de zile şi au emis un mandat european de arestare pe numele acestuia, iar poliţiştii vâlceni l-au depistat şi l-au prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care, a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. În continuare, se demarează procedurile legale în vederea predării către autorităţile germane.