Sute de amenzi pentru vitezomani

În acest weekend, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au fost prezenţi în trafic şi au acţionat pentru creşterea gradului de disciplină rutieră pe drumurile publice.

Cu acest prilej, poliţiştii au aplicat 439 de sancţiuni contravenţionale participanţilor la trafic care nu au respectat normele de circulaţie rutieră. Au fost sancţionaţi 341 de conducători auto pentru încălcarea regimului legal de viteză şi 98 de sancţiuni contravenţionale pentru alte abateri.
De asemenea, au fost reţinute 29 de permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.
Nu au lipsit nici infracţiunile rutiere, respectiv conducerea sub influenţa alcoolului.
La data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 23.00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Suteşti, au oprit în trafic, pe raza comunei Glăvile, un autoturism, condus de T.D.A., de 38 de ani, din comuna Glăvile.
Având în vedere că bărbatul emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Drăgăşani pentru prelevarea a două probe biologice de sânge, faţă de acesta efectuându-se cercetări pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.