Știința Roșiile atacă promovarea!

Cea mai tânără echipă a fotbalului vâlcean, Știința Roșiile, se descurcă de minune în Seria de Est a eșalonului 5. Gruparea patronată de Bogdan Ioana a reușit un succes concludent și în runda trecută, 6-1 în deplasarea de la Oltețul Sinești și este pe primul loc al clasamentului în Seria de Est a Ligii a V-a, la un punct distanță de a doua clasată, Viitorul Voicești.

Antrenor-patron, echipă formată doar din localnici

Știința Roșiile a apărut în peisajul fotbalului vâlcean grație pasiunii pentru sport a lui Bogdan Ioana, cel care a înființat-o, care o antrenează și care o și finanțează. Fost comisar de Poliție la Bălcești, Berbești sau Râmnicu Vâlcea, Ioana pune mult suflet și rezultatele nu au întârziat să apară. Vicepreședinte al echipei este un alt mare pasionat al fotbalului, Manuel Pârvu.
“Echipa este formată în totalitate din fotbaliști din Roșiile, lucru cu care ne mândrim. Avem în lot ingineri, studenți la Craiova sau București, toți vin la fotbal din plăcere. Ne bucurăm că suntem pe primul loc al clasamentului și ne dorim promovarea în Liga a IV-a”, spune patronul echipei, Bogdan Ioana. Acesta a jucat sportul cu balonul rotund la Dinamo Horezu și în competițiile organizate de Ministerul de Interne. Este suporter al Universității Craiova, de aici și numele echipei din Roșiile – Ștința: “Țin cu Universitatea Craiova de când mă știu. Acum vă spun sincer, încurajez ambele formații cu acest nume, și Univeritatea care joacă la Craiova și echipa lui Adrian Mititelu”.

Teren amenajat de fotbaliști și antrenori

Gazonul de la Roșiile este unul dintre cele mai bune din serie și acest lucru este posibil grație efortului comun al fotbaliștilor și al echipei tehnico-administrative. “Materialele necesare au fost achiziționate de Primărie, iar mâna de lucru a fost asigurată de noi, de fotbaliști, de antrenori, de toată echipa. Gazonul arată foarte bine și este un lucru necesar pentru că avem o echipă tehnică”, conchide Ioana. Interesant este că la meciurile disputate pe teren propriu de Știința Roșiile vin foarte mulți spectatori, iar echipa patronată de Ioana are parte de galerie și în partidele din deplasare. “Le mulțumim iubitorilor de fotbal din Roșiile pentru că sunt alături de noi și la meciurile de pe propriul teren, dar și în deplasare. Împreună o să reușim promovarea”, precizează Bogdan Ioana.

Gabi Cârjaliu