Stelian Sasu (ALDE OTEŞANI): “Cu ajutorul lui ALDE, voi salva satul SUB DEAL!”

Tânărul şi proaspătul politician Stelian Sasu şi-a propus ca în următorii ani, cu ajutorul partidului care îl reprezintă, ALDE, să salveze un sat de la pieire. Satul Sub Deal, de o frumuseţe aparte, cu o vechime de peste 150 de ani reprezintă perla Oteşaniului.

Din păcate, odată populat, abia aproximativ 20 de case mai sunt locuite. Tinerii au plecat din localitate, dar încă mai speră să se întoarcă în satul unde şi-au trăit copilăria.
“Dacă odată aici, cum ne-a spus un localnic plecat din sat peste hotare, 40 de fumuri, acum abia sunt 21. Oamenii nu mai au nicio tragere de inimă pentru a veni aici să locuiască din cauza drumului de acces. Toţi tinerii au plecat din acest sat, lăsând casa părinţilor în paragină. Oamenii au făcut drumuri şi au cerut foştilor şi actualilor edili repararea drumului care s-ar întinde pe o lungime de 2 km, dar nu s-a făcut nimic”, ne spune Stelian Sasu, care susţine că tinerii s-ar putea întoarce oricând în locurile unde s-au născut şi au crescut dacă sunt condiţii normale de viaţă.
“Mă gândesc la cele mai bune soluţii pentru acest sat pentru care am planuri mari pe viitor. Am avut o discuţie şi cu vicepreşedintele (ALDE) Consiliului Judeţean, Adrian Buşu, cu care mă sfătuiesc pentru dezvoltarea comunei Oteşani. Dacă alţii pot, noi de ce nu am putea? Problema este drumul de acces care se întinde pe 2 km şi pe care vrem să îl asfaltăm. Casele vechi, părăsite ne scriu nouă istoria acestui loc, deci ne gândim la un proiect pentru recondiţionarea lor, ţinând cont de vechimea acestor case, şi astfel putem intra într-un circuit turistic. De ce nu? Trebuie doar voinţă şi ambiţie pentru a schimba lucrurile, dar şi o muncătitanică pentru care ne vom pregăti. Aici oamenii sunt bătrâni, dar sperăm să apuce proiectul pe care ni-l propunem, şi anume revigorarea unui sat vechi, de o frumuseţe aparte!”, precizează Stelian Sasu. Planurile tânărului politician nu se opresc aici! Staţi aproape! (L.L.)