Spitalul de bătrâni din Bălcești primeşte bani de la CJ Vâlcea

În ședința ordinară a Consiliului Județean Vâlcea din data de 29 februarie, la inițiativa Președintelui Gheorghe Păsat a fost aprobată alocarea sumei de 300 mii lei din Fondul de rezervă bugetară pentru orașul Bălcești, pentru rezolvarea problemelor financiare cu care se confruntă acestă localitate din cauza sistării de către Guvernul României în anul 2015 a finanțării cheltuielilor Căminului pentru persoane vârstnice.

Căminului pentru persoane vârstnice a fost finanțat de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale prin Programul de interes național “Dezvoltarea rețelei națională de cămine pentru persoane vârstince” începând cu data de 04.07.2011 pentru o perioadă de 52 de luni.
“În felul acesta asigurăm, dacă Consiliul Local Bălcești va aloca suma Căminului pentru persoane vârstnice, asigurăm funcționalitatea acestei instituții cu caracter social pentru următoarea perioadă, însă este nevoie de un dialog permanent între Primăria Bălcești, Consiliul Județean Vâlcea și Guvernul României pentru a identifica o soluție care să conducă la menținerea activității Căminului în permanență, pentru o lungă durată de timp. Este necesar să depășim tangențele și conotațiile electorale și să ne aplecăm asupra esenței problemei de la Bălcești. Dorim o coordonare și o corelare a acțiunilor în acest sens ”, a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Gheorghe Păsat.