Spitalele din Drăgăşani şi Horezu, pe lista spitalelor cu probleme la dezinfectanţi

Ministerul Sănătăţii a publicat lista spitalelor unde probele ridicate în cadrul anchetei privind eficacitatea dezinfectanţilor folosiţi au fost neconforme. Este vorba despre 50 de spitale din toată România. 17,5% din spitalele verificate de Ministerul Sănătăţii au picat testul la dezinfecţie. Din judeţul Vâlcea doar două spitale au picat testul, în urma controalelor.

Cele mai multe spitale cu probleme la dezinfecţie sunt în Bucureşti, Călăraşi, Constanţa şi Suceava. În Bucureşti, la spitalele de urgenţă Floreasca şi Universitar, la Pantelimon şi Sfântul Ioan, testele au ieşit neconforme, în aceste locaţii fiind tratate şi o parte dintre victimele de la Colectiv. În Bucureşti, toate cele 9 spitale unde testele au ieşit neconforme au contracte încheiate cu firma Hexi Pharma, acuzată că a livrat dezinfectanţi diluaţi.
„Pentru siguranţa pacienţilor, în unităţile sanitare în care s-au înregistrat neconformităţi, au fost luate toate măsurile administrative perntru evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante în cauză. De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează faptul că acţiunile de control continuă, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma HexiPharma”, arată Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.