Competiţia Bursa Tânărului Cercetător a fost lansată şi în judeţul Vâlcea

Competiţia dedicată Bursei Tânărului Cercetător, care are ca scop susţinerea absolvenţilor de liceu, promoţiile 2015 şi 2016, cu rezultate excelente obţinute la olimpiade internaţionale sau în competiţii internaţionale/ globate de inovare (premii I, II, III/ medalii de aur, argint, bronz sau alte forme de premiere echivalente), înmatriculaţi într-o universitate din România, în anii universitari 2015 -2016 şi respectiv 2016-20017, a fost lansată şi în judeţul Vâlcea.

“Absolvenţii de liceu merituoşi, din ultimii doi ani de liceu, care îşi continuă studiile universitare în România, pentru dezvoltarea unei cariere ştiinţifice, pot primi burse de 15.000 euro. Competiţia este organizată în cadrul Subprogramului 1.1- Resurse Umane a Planului Naţional de Cercetare Dezvoltare şi Inovare. Prin finanţarea acestor burse se doreşte stimularea tinerilor performanţi pentru efectuarea în ţară a studiilor universitare şi integrarea acestora în grupuri de cercetare performante din universităţi sau în laboratoare de cercetare, de drept public din România. Durata bursei este de 24 luni. În funcţie de rezultatele obţinute, bursa poate fi extinsă cu o perioadă de maximum 18 luni, în funcţie de domeniul de interes şi de durata studiilor de licenţă, pe baza rezultatelor obţinute”, ne-a spus prof. Andra Bică, inspector general al ISJ Vâlcea.
Cererile de acordare a burselor se primesc în perioada iulie – august 2016. Lista cererilor de acordare a bursei acceptate la finanţare se va afişa în luna septembrie 2016. (L.L.)