Speranțe îndreptățite pentru populația comunei Mateești

A fost, acest 2021, un an de excepție pentru administrația din comuna Mateești dar mai ales pentru localnici. Puțini dintre aceștia se așteptau ca primarul Ilie Cosmin Anghelescu să reușească să facă într-un an ce nu s-a făcut în mulți ani dinainte. Mai ales că a fost un an cu frământări politice și economice și cu restricții generate de Pandemie.

Au intrat în programul de reabilitare cu finanțare din fondul pentru situații de urgență drumuri de interes local, Ilea- Pîlsești, Meia, În punct,”La Pădurețu, Iristea-Ogoare și Pod Vlădutești. S-au finalizat investițiile la Parohia Mateești centru, a fost turnată șapă de beton peste cota 0, precum și parchet în toată biserica. A fost reabilitată instalația termică,cu radiatoare noi.  
Reușite mici sau mai mari, obiective realizate, proiecte noi demarate, care au ca scop dezvoltarea infrastructurii și a comunei, toate acestea s-au concretizat cu mari eforturi, dar și cu sprijinul administrației județenE și cu susținerea unui consiliu local responsabil.
Pe Programul Național de Investiții, ”Anghel Saligny”, administrația din Mateești a depus anul trecut două proiecte pentru extinderea sistemului de canalizare cu 19 km și asfaltarea unor drumuri de interes local. Administrația condusă de primarul Anghelescu a reușit să demareze, să continue, să finalizeze sau să inițieze 25 de proiecte.
Sperăm ca toate lucrurile acestea bune să continue și în 2022 și în curând localitatea să prindă din urmă administrații ce s-au dezvoltat mai rapid, având parte în anii dinainte de primari responsabili. (T.G.)