Şova şi Bălan, trimişi în judecată

Dacă ar fi trimişi în instanţă toţi aceia care au făcut trafic de influenţă la CET GOVORA, au căpuşat societatea cu firme care au făcut servicii fictive sau supraevaluate şi au muls miliarde de lei pentru o publicitate relativă, instanţele ar avea de lucru din greu. Deocamdată însă DNA execută două nume grele legate de CET.

Printr-un comunicat de presă, DNA informează că fostul director general al CET Govora a fost trimis în judecată în stare de libertate: „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie — Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului ŞOVA DAN-COMAN, senator în Parlamentul României, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, şi în stare de libertate a inculpatului BĂLAN MIHAI, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată (2 acte materiale)”, se arată în comunicatul DNA.
Din păcate DNA nu poate trimite în judecată şi leneşii şi profitorii politici care se ,, fac ,, că lucrează la CET Govora şi încasează salarii babane fără să se ducă măcar la muncă. Asemenea indivizi nu numai că spoliază societatea vâlceană dar au timp să se gândească şi la sinecuri politice. Bunăoară unul dintre el, un frecător de mentă cu diplomă, vrea din nou viceprimar al Râmniculu. Unde să ia vreo 30 d e milioane de lei pe lună stând în birou degeaba şi ducându-şi copii la şcoală cu maşina primăriei.
Stai liniştit Veţe. Pentru asta nu te ia DNA. Dar s-ar putea să te ia pentru nişte licitaţii unde te-a trimis Mircia să semnezi ca prostul. Şi pentru nişte retrocedări.

Traian GUMINSKI