Sondaje manipulate la Ocnele Mari

Doi prieteni de la liberali m-au sunat să mă întrebe de ce îl susţinem noi, dar şi alţi colegi din presă pe primarul Petre Iordache de la Ocnele Mari. Le-am răspuns, nervos şi deloc diplomatic, cu o altă întrebare. “De ce vreţi voi datorită unor jocuri de culise interne să îl trimiteţi pe Iordache în ALDE sau în PSRO (partide care insistă să îl ia la ele)?”.

Liberalii cred prea mult în sondaje. Şi sunt maeştrii aranjamentelor interne atunci când există jocuri de culise. Nu ştiu multe despre cel pe care îl vor unii de la ei drept candidat la primărie. Am înţeles că este scopitor de porci, că are ceva bănet, că şi-a făcut o casă de neam prost şi că este rudă cu nu ştiu ce avocat care este prieten cu alt avocat de la liberali, care este apropiat liderului judeţean. Un fel de încrengătură tipică a politicii de provincie.
Ştiu însă şi eu şi alţi jurnalişti cum arătau Ocnele Mari când a ajuns primar prima dată Petre Iordache şi ştiu bine ce a făcut acest om ca să scoată un oraş ce părea pe cale de dispariţie la lumină. Să îl retransforme în staţiune turistică. De la localitatea aproape înghiţită de saramură, peste care se abătuseră toate nenorocirile, Ocnele Mari s-a ridicat din propria cenuşă sub conducerea lui Petre Iordache. Cum a făcut, cum n-a făcut, turiştii au revenit la Ocnele Mari. Din numai trei străzi asfaltate în 2008, Ocnele Mari a văzut asfaltul aproape peste tot. S-au deschis magazine, a apărut o farmacie, centrul oraşului a căpătat culoare, au început lucrări de apă şi canalizare, va apărea o Casă de Cultură modernă, s-a deschis un muzeu etc., etc. Într-un cuvânt, oraşul a prins viaţă. Şi mai ştiu că Petre Iordache a învăţat multă administraţie la Primăria Râmnicului, iar cel de la care a învăţat abia aşteaptă să îl pună candidat al partidului la care se va duce şef.
Este problema lor pe cine vor pune candidat. Deputatul Buican spunea că vor avea 60 sau că deja au 60 de candidaţi care sunt primari în funcţie. Probabil socotesc că îşi pot permite să piardă un primar. Ocnele Mari însă nu îşi pot permite să îl piardă pe primarul Iordache. Aşa că localnicii îl vor vota indiferent de cât vor manipula unii sondajele de opinie! (T.G.)