Solicităm Consiliului Local Bujoreni să-și ceară scuze pentru atacul la libertatea presei locale

Nu credeam că se mai poate întâmpla așa ceva în anul 2020, mai ales într-o localitate lipită de Râmnicu Vâlcea unde, se presupune, că membrii Consiliului Local ar trebui să fie dacă nu niște oameni cu bun simț, măcar niște oameni care cunosc cum funcționează un consiliu local.  Colega noastră, jurnalista Claudia Maria Căpățînă a fost molestată verbal de consilieri locali din Bujoreni care doreau ca presa să fie dată afară din sala de ședințe.

“Atac la libertatea presei
Spre surprinderea noastră, consilierii locali de la Bujoreni nu au habar nici măcar de prevederile legale privind funcţionarea Consiliului Local, reglementate de legea 215/2001 şi OG 57/2019. Deranjaţi de prezenţa presei în sală, aleşii au început să urle şi au cerut ca reprezentantul ziarului nostru să iasă din sală. Asta în ciuda faptului că primarul Gîngu făcea apel la decenţă şi la respectarea legii. Potrivit articolului 42 din legea amintită, “şedinţele Consiliului Local sunt publice”, iar domnii consilierii deranjaţi trebuie să dea socoteală în faţa cetăţenilor pentru activitatea sau inactivitatea lor. Cei mai vehemenţi s-au dovedit a fi aleşii locali Nica Teodor (PSD), Oprea Cătălin Gheorghe (PER) şi Bogoi Ion (PNL). Îi anunţăm pe această cale însă, că de acum încolo vom participa la toate şedinţele Consiliului Local Bujoreni, pentru că cetăţenii au dreptul să ştie ce se întâmplă acolo şi cum sunt reprezentaţi de aleşii pe care i-au votat”, a scris jurnalista publicației “Gazeta Vâlceană”
Ne solidarizăm cu a noastră colegă de presă și anunțăm că vom fi prezenți și noi la ședințele de consiliu local Bujoreni.

Redacția “Eveniment Vâlcean”