S-a deschis TRANSALPINA SKI RESORT!

Azi, 31 ianuarie, s-a deschis în mod oficial pârtia de schi “Transalpina Ski Resort” din județul nostru, iar siguranța pe pârtie ține în mare parte de comportamentul celor care schiază sau folosesc placa de snowboard ori săniile.

“Pentru aceasta, jandarmii montani vâlceni reamintesc că trebuie respectate principalele reguli și măsuri specifice pentru siguranța tuturor:
* Prima regulă se referă la respectul față de ceilalți schiori și snowboarderi de pe pârtie. Este esențial ca toți să ne comportăm în așa fel încât să nu ne punem în pericol nici pe noi, dar nici pe ceilalți.
* Tot în funcție de nivelul de pregătire trebuie aleasă și ruta (traseul) pe pârtie, astfel încât să nu ne punem viața în pericol.
* Oprirea pe pârtie este interzisă în zonele înguste sau acolo unde vizibilitatea este redusă. Urcarea sau coborârea pe jos (fără schiuri) se face exclusiv pe marginea pârtiei.
* O regulă extrem de importantă se referă la ajutorul acordat în cazul unui accident. Persoanele grav rănite nu trebuie mișcate din poziția în care sunt și jandarmii montani trebuie anunțați cât mai repede posibil prin orice mijloace.
Nu trebuie uitate nici regulile care privesc echipamentul (casca fiind un accesoriu obligatoriu).
De asemenea, turiștii trebuie să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor vâlceni montani și să evite implicarea în conflicte de orice natură.
În cazul în care sunteți victima unui accident pe pârtia de schi sau martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, sunteți rugați să solicitați sprijin prin sistemul unic de urgență 112 sau vă puteți adresa direct echipajelor de jandarmi montani din zonă” – IJJ VÂLCEA.