Şoferii amendaţi pentru nerespectarea regulilor la trecerile de cale ferată

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier şi Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Vâlcea au organizat şi desfăşurat marţi, 19 iulie, în intervalele orare: 08:30-11:00 şi 17:00-20:00, la nivelul I.P.J. Vâlcea, o acţiune la trecerile la nivel cu calea ferată din judeţ.

Cu acest prilej, au fost aplicate 95 de sancţiuni la regimul circulaţiei, dintre care 17 sancţiuni au fost constate pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, în valoare totală de 18650 de lei. De asemenea, a fost reţinut 1 permis de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare.
Scopul acestei acţiuni a fost de prevenire a producerii de accidente rutiere soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale însemnate, la trecerile la nivel cu calea ferată dar şi de impunere a unui climat de disciplină în ceea ce priveşte respectarea regulilor de circulaţie referitoare la trecerea la nivel cu calea ferată, de pe raza judeţului Vâlcea, prin identificarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă legislaţia rutieră în această materie.