Priorităţile primarului Concioiu din Guşoeni: introducerea reţelelor de apă, canalizare şi gaze naturale

Pentru primarul Nicolae Concioiu din comuna Guşoeni ultimii patru ani nu au fost uşori. Proiecte pentru care s-a zbătut au fost aruncate într-un sertar de mai marii ministerelor, iar o luptă deschisă a purtat şi cu mai marii judeţului, fiind un om franc şi onest, luptând pentru o comună care se află la zeci de kilometrii de municipiu. Aflându-se la un nou mandat, primarul este decis să lupte în continuare pentru binele comunităţii care i-au oferit încrederea în 5 iunie 2016.

Proiectul privind introducerea reţelelor de apă şi canalizare în Guşoeni este cel mai important pentru edilul Concioiu, „Conducerea ADI Apa Vâlcea a ajuns la concluzia că putem să implementăm proiectul pentru apă şi canalizare în Guşoeni prin includerea într-un cluster, ce presupune crearea unei staţii de epurare comună cu alte două localităţi, Creţeni şi Suteşti, iar staţia de epurare să fie undeva la Drăgăşani. Aceasta este soluţia. Aşa se justifică şi costul execuţiei, care, pentru apă, are un plafon maximal de 1000 de euro pe locuitor, iar pentru canalizare, nu trebuie să depăşească 2000 de euro pe locuitor. Finanţarea este europeană. În Guşoeni vom avea în total vreo 20 de kilometri de reţea de apă şi canal. Amândouă vor merge în paralel, în toate satele, mai puţin în unele cătune, mai izolate, unde vom găsi o soluţie pe plan local. Pe lângă reţelele de apă şi canalizare, vrem să introducem şi gazele naturale la Guşoeni. Avem un proiect depus la Ministerul Energiei şi aşteptăm ca acesta să fie licitat, după care constructorul să se apuce de treabă. Toate costurile vor fi suportate de Ministerul Energiei”, afirmă primarul din Guşoeni.
O altă prioritate a social-democratului este modernizarea drumurilor comunale din localitate. „O altă atenţie o acordăm continuării asfaltării drumurilor comunale şi cele săteşti, lucrări care sunt foarte mult condiţionate de sursele de finanţare. Noi sperăm ca anul acesta să avem finalizată lucrarea căminului cultural şi apoi să pornim asfaltarea drumurilor săteşti, chiar şi cu fonduri proprii”, conchide primarul Nicolae Concioiu. (L.L.)