Șoferi găsiți sub influența drogurilor la volan

Doi șoferi au fost prinși de polițiștii vâlceni în trafic sub influența drogurilor.

Sâmbătă, 24 iunie, în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Horezu au depistat un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe DN67, în localitate, sub influența substanțelor interzise. În urma testării cu aparatul drugtest, a rezultat o valoare pozitivă la o substanță psihoactivă, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism.

Totodată, în cursul zilei de duminică, 26 iunie, polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea au surprins în trafic un alt bărbat, în timp ce conducea un autovehicul pe DN 7A, în orașul Brezoi, sub influența substanțelor psihotrope. În urma testării cu aparatul drugtest, a rezultat o valoare pozitivă la 4 substanțe psihoactive, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism.
În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. (Informații transmise de IPJ Vâlcea)