Razii în județul Vâlcea! Peste 550 amenzi aplicate de polițiștii vâlceni

Polițiștii de ordine publică și rutieră ai Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au desfășurat în perioada 23-25 iunie 2023 mai multe acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe toate drumurile publice din județul Vâlcea.

Astfel, în cadrul acestora au fost aplicate 554 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de aproximativ 142.000 de lei, au fost legitimate peste 900 de persoane și controlate 860 de auto, fiind efectuate și 295 de testări alcool/droguri.

O mare parte dintre amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză (76), depășiri neregulamentare (18), abateri ale bicicliștilor (104) și abateri ale pietonilor (20).

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 56 de permise de conducere (24 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru consumul de băuturi alcoolice alcool, 18 pentru depășire neregulamentară, 2 neacordare prioritate vehicule/ pietoni și 10 pentru alte abateri) și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Tot pe parcursul acțiunilor, polițiștii au constatat și 5 infracțiuni la regimul rutier, din care 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și o infracțiune pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. (IPJ Vâlcea)