Și datorită primarului Toma Marius Peștereanu, Comuna Costești prezentată și reprezentată la cel mai mare Târg de Turism din România

În perioada 9-12 noiembrie Costeștiul va fi reprezentat la Târgul de Turism de Mihaela Silvia Marinescu care va prezenta tot ce are mai frumos și atractiv pentru turiști localitatea Costești
La standul Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, din cadrul TTRII 2023, veți putea descoperi cele 8 destinații rurale din țara noastră care au candidat la titlul de „Best Tourism Village”, acordat de UNWTO, și care fac parte din „Ruta Națională a Satelor Tradițional Turistice din România”.
Mai exact, este vorba despre Rășinari, Biertan și Râul Sadului (jud. Sibiu), Ciocănești (jud. Suceava), Costești (jud. Vâlcea), Eibenthal (jud. Mehedinți), Polovragi (jud. Gorj), Gura Siriului (jud. Buzău).
La ediția 2022 „Best Tourism Villages” Marele câștigător al României, desemnat de juriul internațional, a fost Rășinari, care astăzi se poate mândri cu această distincție. Festivitatea de premiere a avut loc la AIUIa, Arabia Saudită.
La ediția 2023 „Best Tourism Villages” ,Ciocănești a ajuns în etapa mondială a competiției, fiind inclus în Programul Upgrade, prin intermediul căruia va beneficia de suport din partea UNWTO pentru dezvoltarea sa turistică. (T.G.)