Şi cretinii vor avea sărbători fericite

Lipsa de logică în legislaţie dar şi în deciziile politice este fantastică la noi. Lipsa logicii normale şi a logicii bunului simţ. Cum ne-ar privi oare o civilizaţie dezvoltată cu adevărat din viitor dacă ar vedea ce facem noi?

Hai să vedem câteva astfel de neconcordanţe. Ne uităm an de an la un mare miliardar român care masacrează inutil câteva sute de mistreţi într-o baie de sânge pe care o numeşte vânătoare sportivă şi ne uităm la alţi miliardari care ne defrişează cu sălbăticie pădurile făcând averi cu lemnul nostru, dar lăsându-ne mii de oameni să îngheţe în frig în loc să îl băgăm pe unul la ospiciu şi pe ceilalţi în puşcării. În schimb dăm o lege ca să omorâm câinii ciobăneşti care păzesc puţinele turme de oi care au mai rămas ţării.
Le permitem nesimţiţilor de la concernele producătoare de băuturi răcoritoare să le vândă pe piaţă cu preţ mai mare decât laptele şi să scoată profit uriaş, în schimb mărim constant preţul la ţigări pentru a aduce bani mai mulţi la buget, şi nu pentru că ne-ar durea de soarta fumătorilor de fapt încurajăm contrabanda de tutun şi nu mărim efectiv veniturile bugetare, dar sărăcim mii de familii al căror singur viciu este fumatul… Dacă ne-ar durea, nu am distruge spitalele care se ocupă de această problemă şi nu le-am lăsa fără fonduri.
Mărim salariile minime la bugetari, dar nu ne gândim să eliminăm de pe piaţă munca la gri. Milioane de români trebuie să lucreze pentru salariu minim multe ore peste limita legală de 8 ore pe zi şi cinci zile pe săptămână.
În timp ce unui copil român abia avem ce să îi dăm la alocaţie suntem dispuşi să primim copii musulmani de pe aiurea şi să cheltuim 6 mii de euro anual cu ei. Nu avem locuri de muncă nici pentru cetăţenii noştri, dar stăm ca proştii când o conducere din ce în ce mai imbecilă a UE ne obligă să primim musulmani pe teritoriu nostru.
Sute de ani ţara asta şi-a apărat graniţele. Acum armata noastră în loc să îşi apere graniţele şi grănicerii să tragă un glonţ în oricine încearcă să intre ilegal, noi ne-am trimis armata pe aiurea prin lume în conflicte care nu ne interesează şi în care nu ar trebui să avem nici un amestec.
Ne plătim intelectualii cu salarii mizerabile, de multe ori, blocăm angajările în administraţie spunând că nu mai avem bani pentru salarii, dar în schimb plătim cu nişte salarii colosale fete şi băieţi care vor să trăiască din alergatul după o minge fără să facă nimic util pentru comunitatea lor. Exemplu din Râmnicu Vâlcea cu handbaliste plătite de primărie cu zeci de milioane lunar este elocvent.
Angajăm la ANAF mii de oameni care să verifice şi să controleze societăţi comerciale, salariile şi tehnica folosită de aceşti portărei costă mai mult decât veniturile aduse statului. Şi bineînţeles amenzile le iau firmele mici şi neprotejate în timp ce firmele politicienilor continuă să prospere.
Îi lăsăm să scoată din sistemul electoral pe nemernici votul uninominal precum şi votul din două tururi de scrutin, măsuri care de fapt apărau democraţia.
Măi cretinilor, care aţi modificat legile, v-aţi gândit ce era acum în Franţa dacă nu existau două tururi de scrutin? Aveam o Franţă condusă regional de un partid naţionalist extremist care ar fi declanşat permanent conflicte interetnice în Hexagon.
Plătim cu toţi taxe directe şi indirecte pentru a susţine financiar cea mai proastă televiziune din ţară, cu programele cele mai slabe, cu cei mai mulţi angajaţi, iar TVR cere bani într-una din nou şi din nou Parlamentului şi Guvernului care sunt incapabile să închidă această instituţie păguboasă şi să împartă banii din taxe către toate televiziunile private din ţară.
Îi lăsăm pe nemernicii din Consiliile Judeţene să împartă haotic fondurile pe criterii politice şantajând primari să treacă de la un partid la altul sau pedepsindu-i pe cei care au făcut acest lucru. În loc să ne ducem cu toţii la şedinţele de consiliu judeţean şi să îi scoatem în şuturi de acolo pe cei care îşi bat joc de judeţe.
Am modernizat şi investit în centrele de plasament din ţară unde ţinem copii şi tinerii abandonaţi de părinţi. Imediat ce aceştia termină însă studiile, îi aruncăm în stradă fără venituri, fără casă, fără loc de muncă, transformându-i în nişte cerşetori în cel mai bun caz, sau în nişte infractori în celălalt.
Şi facem într-una greşeli iertând, creştineşte greşelile unora care ar trebui biciuiţi în piaţa publică pentru faptele lor de ticăloşie îndreptate împotriva acestui oraş, judeţ şi neam!

Traian GUMINSCKI