Serviciile secrete intervin la CET Govora!

Marea parte din presa locală muşcă din nou momeala şi se lasă manipulată! Apoi manipulează la modul grosier populaţia vâlceană bulversată de ceea ce se întâmplă la CET!

Remus Borza este văzut de unii jurnalişti, dar şi de unii politicieni mai puţin experimentaţi, ca un mare cavaler pe cal alb! Un Justiţiar, un salvator de firme aflate în situaţii critice!
Judecătorul sindic Petria este pus la zid, culmea de unii jurnaliştii care au muls din CET jumătate din averea pe care au risipit-o pe aventuri extraconjugale, bolizi de lux şi vacanţe de pomină (cealaltă jumătate din OLTCHIM şi din firmele private cotizante de frică!) şi făcut responsabil pentru un apropiat faliment al CET GOVORA!
Dar dacă judecătorul Petria a judecat corect, exact după actele şi probele depuse de acele părţi!???
Presa locală nu ştie sau uită că polonezii care conduc acum USG sunt cei care au pus în anii 90 mâna pe economia profitabilă a Poloniei. Adică sunt membrii ai serviciilor secrete poloneze, unele din cele mai eficiente servicii în anii 90. Nu sunt nişte tăntălăi care să nu le aibă cu contractele.
De ce nu îl întreabă nimeni pe Borza de ce a întârziat atât de mult cu denunţarea contractului cu CIEH SODA? Conform legii avea un termen limită de denunţare a contractului! Iar despre Petria ştia că dacă nu are dosarul beton va pierde procesul!
Mai multe surse din două servicii româneşti ne-au confirmat că la CET este vorba despre grupări care se luptă la vedere, dar şi la întuneric miza fiind foarte mulţi bani.
Este vorba de bani, dar şi de putere.
Remus Borza s-ar putea să nu fie chiar aşa un cavaler la fel cum transportatorul Bica – jignit indirect în conferinţa de CJ când a fost făcut om cu izmene rupte în fund acum câţiva ani de către Remus s-ar putea să nu fie decât o victimă.
De ce nu îl întreabă nimeni pe Remus Borza cât a cerut ca să dea banii pe care CET îi datorează lui Bica?
De ce unii îl întreabă doar pe judecătorul Petria de ce instanţa nu i-a dat câştig lui Bica SRL, dar le-a dat polonezilor?
Iar papagalii care roiesc pe lângă fiecare om de afaceri cu bani din Vâlcea bineînţeles că nu au cum să îi ajute.
Pe Bica nu îl pot ajuta nici jurnaliştii cu care bea cafea prin benzinării, nici cei care vorbesc cu el pe străzi pustii noaptea în maşini cu farurile stinse, nici cei care l-au făcut în ultimii ani de sume foarte mari (apropo măcar aveţi un carneţel cu evidenţe să ştiţi cât le-aţi dat acestor şoimi hoitari?).
Pe Remus Borza în schimb, saltimbancii din presă indiferent că îl ridică în slăvi sau că îl critică nu fac decât să îl ajute!
Din insolvenţă, din faliment, din orice Remus şi o parte din băieţii deştepţi vor face bani buni!
Judecătorul se va alege cu multe insulte şi mizeri în cap.
Poate pe bună dreptate. Poate trebuia să îşi bage picioarele în ea de lege şi să le tragă jigodiilor poloneze (şi asta o scrie unul cu sânge de polon în el!) o decizie de-a dreptul nedreaptă, ilegală, oricum aţi vrea să spuneţi. Trebuia să judece în favoarea oraşului. Şi aşa de mult prea multe ori străinii au judecat prin judecători cumpăraţi sau şantajaţi doar în favoarea lor!
Ia tăiaţi, măi, băieţi, robinetul cu abur şi cereţi preţul corect! Ce mama dracului de justiţie!
Urmărim cu interes bătălia din umbră a celor din serviciile secrete, dar şi baletul disperat al colegilor de breaslă obişnuiţi să sugă bani mulţi din contracte aranjate şi bani negri din plicuri ale oamenilor de afaceri!
Bârfiţi-ne băieţi! Cât mai aveţi la cine!

Traian GUMINSKI