Senatorul PSD Bogdan Constantin Matei: “România remarcată la nivelul Uniunii Europene”

“Raportul MCV – Mecanismului de Control și Verificare, este un raport pozitiv, consemnează progrese față de anteriorul raport, din ianuarie 2017”, susține senatorul social democrat Bogdan Constantin Matei.

“România, prin ministrul Justiției, asumă angajamentul profund și total pentru îndeplinirea tuturor condiționalităților necesare pentru închiderea MCV. Pe de altă parte, MCV, a fost și rămâne un intrument politic de influență și control, cu obiective mișcătoare, care a permis unor state europene să se manifeste excesiv în relația cu România, cum a fost în contextul discuțiilor privind accederea țării noastre în spatiul Schengen. Cu cât MCV se închide mai repede cu atât este mai bine pentru România!
Creșterea economică a României, remarcată în Europa.
-România devine noul „Tigru al Europei” ca urmare a aplicării programului angajat de PSD în campania electorală, iar cel mai important este că această performanță a creșterii economice se simte în buzunarul cetățenilor;
-România își consolidează prima poziție la nivelul Uniunii Europene în privința creșterii economice. Mai mult, România bate China la creștere economică și se plasează pe locul 2 la nivel mondial, după India;
-În perioada iulie-septembrie economia țarii a făcut un salt de 2,6% din PIB față de trimestrul anterior, fiind evident că sub guvernarea PSD țara are cele mai mari creșteri economice cu efecte concrete benefice pentru oameni.
Succesul guvernării PSD îi dezarmează pe cei care se opun reformelor demarate de PSD pentru reinstaurarea Statului de Drept.
Este absolut necesar să se evidențieze cum este afectat programul de guvernare și ce poate pierde cetățeanul obișnuit ca urmare a atacurilor concertate ale instituțiilor de forță față de conducerea PSD:
-Creșterile succesive ale punctului de pensie cu câte 10% pe an, prevăzute de programul PSD până în 2020, până la nivelul de 45% din salariul mediu pe economie;
-Creșterile concrete de salarii din sectorul bugetar prevăzute prin legea salarizării, până în anul 2022;
-Creșterile succesive ale salariului minim pe economie prevăzute până în 2020;
-Construcția celor 8 spitale regionale și a Spitalului Republican;
-Diminuările de taxe prevăzute până în 2020”, sunt concluziile senatorului Matei.