Senatorul Bogdan Matei: “Susținem o educație de calitate! Tarife reduse la transport, facilități culturale și sportive pentru elevi!”

În calitate de cameră decizională, Senatul, a adoptat luni, 26 februarie, cu 97 voturi pentru, 0 abțineri și 0 voturi împotrivă, o propunere legislativă pentru modificarea articolului 84 alineatul (1) și (4) din Legea educației naționale numarul 1/2011, printre inițiatori aflându-se şi senatorul Bogdan Constantin Matei, alături de colegii lui.

Propunerea legislativă va avea următorul cuprins:
“(1) Elevii din învățământul obligatoriu, profesional și liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pentru transportul local în comun, de suprafață, naval și subteran, precum și pentru transportul intern auto, feroviar și naval, pe tot parcursul anului calendaristic.
(4) Elevii beneficiază de tarife reduse cu minimum 75% pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de operă, de film și alte manifestări culturale și sportive organizate de instituții publice.”
Acest proiect de lege facilitează accesul elevilor la activitățile culturale, lucru care are o deosebită importanță în dezvoltatea personală a acestora.