Senatorul Bogdan Matei susţine turismul adaptiv

Fostul Ministru al Sportului este un susţinător permanent al tinerilor, al sportivilor, dar şi a persoanelor cu deficienţe.
Pe pagina sa personal[, dar şi în intervenţii televizate pe posturile naţionale, senatorul de Vâlcea a susţinut implementarea şi dezvoltarea tursimului.

“Turismul adaptiv trebuie să se dezvolte în România.
Pentru a sprijini comunicarea dintre persoanele cu dizabilități și personalul din industria ospitalității a fost lansat de asociația Caiac SMile „Ghidul de bune practici – Incluziune prin turism adaptat”. Este un ghid pe care am dori să-l vedem pe masa oricărei recepții de hotel sau pensiune din România.
Ghidul oferă informații generale, recomandări și exemple de bune practici operatorilor economici din domeniul turismului, ajutându-i să își transforme structurile de primire în spații accesibile și confortabile pentru toți turiștii, inclusiv pentru persoanele cu diferite tipuri de dizabilități.
Documentul, care poate fi consultat aici
https://bit.ly/4cHy0Ka, abordează aspecte concrete pentru accesibilizarea structurilor de cazare, luând în considerare diferite tipuri de dizabilități”. (T.G.)