Senatorul Bogdan Constantin Matei spune: Stop incompetenței!

“Măsurile dispuse de premierul Ciolacu în legătură cu scandalul azilelor de bătrâni!
Prim ministrul ia atitudine ferm și cere sancționarea severă a tuturor șefilor instituțiilor responsabile, care ori n-au acționat ori au făcut-o defectuos și astfel au făcut posibile atrocitățile asupra persoanelor internate în cele 3 centre sociale aflate în investigația DIICOT. În egală măsură a dispus controale ample la nivel național, iar duminică a convocat la raport pe toți șefii de instituții centrale. Mesajul e fără echivoc. Ce s-a întâmplat este inadmisibil și nu trebuie să se mai repete vreodată!
❗️Premierul a solicitat ministrului muncii să demită conducerile ❗️Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, ❗️Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, ❗️Agenției Județene Ilfov pentru Plăți și Intervenție Socială.
👉Aceste instituții au atribuții de control și au avizat funcționarea definitivă sau temporară a respectivelor centre ale groazei, ori nu le-au verificat, în pofida informațiilor publice și în contrast flagrant față de datele din dosarele DIICOT.
‼️Premierul a făcut apel public la conducerea Consiliului Județean Ilfov și la cea a primăriei sectorului 3 să-i destituie de urgență pe șefii DGASP-urilor locale, pentru că nu și-au făcut treaba, instituțiile respective fiind direct responsabile de „calitatea serviciilor prestate, precum și de monitorizare financiară și tehnică a contractelor încheiate”.
👉Ancheta DIICOT trebuie să fie o prioritate și în acest sens premierul a cerut ministrului Justiției să discute cu conducerea DIICOT.
‼️În egală măsură premierul a cerut ministrului de interne să solicite explicații Poliției Române de ce nu au fost luate măsuri deși se știa despre ceea ce se întâmplă.
❗️Toate autoritățile care au atribuții de control ( ‼️DSP, ‼️ANSVSA, ‼️ANPC, ‼️Poliția Română) trebuie să declanșeze verificări în toată țara la toate centrele de stat sau particulare, atât privind asistența pentru copii, pentru persoane vârstnice sau persoane cu dizabilități, să pună umărul Poliția Română, Direcția de Sănătate Publică, ANSVSA, ANPC.
👉Duminică va fi întâlnirea la care premierul i-a convocat pe ministrul de Interne, ministrul Muncii, ministrul Justiției, ministrul Sănătății și ministrul Dezvoltării și toți președinții de autorități cu atribuții de control.
👉Astfel de orori nu trebuie să se mai repete vreodată. Premierul vrea acțiune fermă, urgentă, pentru a reda românilor încrederea în instituțiile statului” – este mesajul transmis de senatorul soia-democrat Bogdan Constantin Matei.