Analiză politică! AUR Vâlcea are potenţial de creştere dacă retrage din prima linie politicienii expiraţi

Partidul poate atrage la vot nu numai nemulţumiţi de guvernarea actuală şi de situaţia din România. Un partid creat numai pe baza nemulţumirilor nu este o organizaţie viabilă pe termen lung. Carisma lui George Simion nu este suficientă pentru ca partidul să se ridice pe primul loc şi să rămână acolo pe termen lung. Este nevoie de mai mult electorat feminin serios şi aici are putere să atragă femei inteligente, muncitoare, care nu au avut nicio şansă în “cuiburile” bazate pe relaţii şi interese din partidele mari şi poate atrage mulţi oameni tineri din segmentul celor care nu au împlinit încă 30 de ani dar şi din segmentul celor tradiţionalişti şi nostalgici, trecuţi de 60 de ani.
Cei mai nocivi factori de creştere în organizaţiile AUR sunt în prezent oportuniştii atraşi de şansa de a accede din nou în funcţii publice, cei care au migrat des din partid în partid căutând să parvină şi care spun acum că ei au experienţă în politică şi pot face un bine organizaţiilor. Şi asta se întâmplă de la nivelul ultimei comune, la cel al municipiilor.
În Râmnicu Vâlcea mai multe persoane mi-au spus în ultimele săptămâni că au vrut să se “ducă” la AUR, dar au renunţat pentru că au dat acolo de Ion Nicolae. Personal credeam că după atâtea “şuturi în fund” luate de la o parte a presei şi de la unii din foştii săi colegi de partid, acest ipochimen a renunţat să mai iasă moţ în faţă. M-am interesat imediat la câţiva cunoscuţi dacă e adevărat că este ceva lider pe la AUR Vâlcea. Nimeni nu a ştiut să-mi spună cum a ajuns migratorul cu electorat preponderent în Colonia Nuci la partid şi nici exact ce funcţie de coordonator sau vicecoordonator are.
“Nu ştim ce face şi ce urmăreşte, dar este foarte des pe la partid”, mi-a zis un membru.
Vă spun eu ce urmăreşte. Vrea să pară util şi experimentat şi să prindă un loc eligibil pe lista de consilieri municipali sau judeţeni, pentru că a simţit că AUR va face pragul la locale. Ulterior, în funcţie de conjunctură, va încercă să ajungă viceprimar, cum a mai fost, sau vicepreşedinte de judeţ, pentru a mai huzuri câţiva ani pe bani publici, nu de alta, dar pe şantiere pe unde este diriginte este cald, praf şi bani puţini.

Scurtă biografie a unui oportunist:
Pentru cei care nu ştiu exact cine este Ion Nicolae le spunem că este un individ care a fost membru în PCR, PRM, PC, UNPR, PNL , PPDD şi acum AUR. Ordinea exactă nu mai ştim nici noi care este. Dar ştim că un partid nou creat în special pe principul că vechea clasă politică este coruptă şi ineficientă nu are ce căuta un om care a trecut prin şase partide. În publicaţia “Vocea Vâlcii” apăreau, constant, în urmă cu 12 ani articole despre isprăvile sale. Pe atunci era mare şef la Inspecţia în construcţii şi membru PPDD.
Reluăm un fragment publicat în 27 februarie 2011, sub semnătura Olivia Pîrvu, o jurnalistă experimentată, între timp emigrată în SUA: „Dintele de Aur” (aceasta era porecla dată lui Ion Nicolae) e un om politic insipid, incolor şi inodor care s-a plimbat pe la mai toate partidele, dovedindu-se un campion al schimbării rapide şi radicale a convingerilor politice. Acest băgător de seamă în d’ale politicii a fost implicat în mai multe scandaluri publice, încă de pe vremea când era viceprimar al Râmnicului. Asupra persoanei sale a planat, de mai multe ori, bănuiala că ar fi luat mită şi că ar fi recurs la trafic de influenţă. Deşi nu a fost condamnat, din câte se pare dosarele, la care facem referire, este posibil să se redeschidă cât de curând. Unul dintre minusurile etern incorigibile este acela legat de imaginea sa publică. Omul stă execrabil la capitolul popularitate şi pare într-un permanent regres. Pentru că nu a reuşit să obţină prin inteligenţă şi profesionalism votul electoratului, „Dintele” s-a decis să-l cumpere cu pungi de făină, zahăr sau sticle cu ulei, beneficiarii principali ai darurilor lui Nicolae fiind locuitorii din Colonia Nuci, pe care i-a răsfăţat mereu cu alimente. Anul trecut, Nicolae, de bun ce a fost, a fost exclus şi din PNL, în scurta sa carieră politică, trecând prin mai multe formaţiuni politice (PRM, PC, PNL şi UNPR), reuşind „performanţa” de a primi un şut în spate din toate aceste partide, datorită firii sale conflictuale şi a trădărilor de tot soiul pe care le-a pus la cale. Ultima dintre ele îl priveşte, în mod direct, pe fostul său coleg de partid, Bogdan Pistol. Omul a fost acuzat de colegii de partid că a furnizat presei informaţii compromiţătoare, din punct de vedere politic, la adresa candidatului PNL la funcţia de primar. După acest episod, biroul politic al partidului a decis suspendarea sa pentru o periodă de un an de zile din partid. Trădând cauza liberală, din nou, Nicolae a început să cocheteze cu UNPR-ul, condus la Vâlcea de deputatul Constantin Mazilu, asupra sa planând chiar acuzaţia că ar fi încheiat, în nume personal, o cerere, adresată Consiliului Judeţean, de închiriere a sălii de şedinţă pentru o întâlnire a uneperiştilor din judeţ. Acesta este, de altfel, unul dintre motivele pentru care Delegaţia Permanentă a PNL a decis excluderea sa din partid. Cum vocaţia de trădător îl însoţeşte permanent în manifestările sale publice, Nicolae a plecat şi din UNPR, cu repeziciunea cu care a intrat în partid, adăugând o filă nouă în istoria personală a infidelităţii politice…”.

Concluzie: Cei de bună credinţă şi mai ales tinerii din organizaţia aceasta, dar şi din toate organizaţiile locale AUR, trebuie să solicite vehement, în şedinţe, nepromovarea în funcţii de conducere şi decizie a persoanelor care au o imagine pătată de dese migraţii după avantaje şi în niciun caz să nu fie de acord ca acestea să fie puse pe liste de candidaţi pentru că evident că îndepărtează de AUR un electorat care nu vrea să-şi asocieze opţiunea de vot cu ceva mai rău decât are acum oraşul, comuna sau judeţul.

Traian GUMINSKI