Senatorul Bogdan Constantin Matei, parlamentarul cu cea mai mare vizibilitate media din Vâlcea

Benefiicind de relaţii deschise cu foarte multe canale media naţionale din periada în care a fost ministru şi având expertiză mai ales pe problemele de educaţie-sport turism, senatorul vâlcean a devenit de câteva luni unul din cei mai activi parlamentari pe care i-a avut judeţul nostru.
Bogdan Constantin Matei este prezent săptămânal, măcar în una din emisiunile în direct ale posturilor: B1 TV, Antena 3, TVR 1 , Realitatea TV, Prima TV, România TV.
Iar la finalul săptămânii l-am găsit prezent în mediul rural vâlcean la festivalurile şi evenimentele tradiţionale ale comunelor vâlcene, vorbind cu oamenii, cu aleşii locali, strângând date.
Am profitat de mai multe astfel de momente pentru a-l chestiona cum reuşeşte să gestioneze timpul şi să fie prezent şi în Bucureşti şi în teritoriu. Cât de mare este acest efort şi ce îl determină să-l întreprindă.
“Nu este uşor de multe ori, mai ales când emisiunile sunt apropiate ca timp şi trebuie să circul într-un Bucureşti aglomerat de la un post TV la altul. Nu-mi permit însă să refuz nicio invitaţie a unei televiziuni fie de a participa în direct, fie de a avea o intervenţie telefonică, deoarece în această perioadă este important ca PSD să aibă cât mai mulţi comunicatori pe sticlă care să explice populaţiei toate măsurile guvernării, dar să explice şi măsurile legislative, ce încercăm să facem, ce trebuie să facă companiile, administraţiile locale, clasa politică. Este o perioadă grea, nu numai pentru ţara noastră, dar pentru toată Europa, deoarece, după COVID a urmat acest război din Ucraina, crize alimentare şi financiare, schimbări drastice meteorologice şi nu este uşor pentru niciun guvern să gestioneze situaţia alimentară, problemele de mediu, creşterea preţurilor, migraţia, şomajul. Normal că nu este uşor să fac nici naveta Bucureşti–Vâlcea săptămâna, dar eu am considerat mereu o relaxare munca din teritoriu, nu un efort, pentru că am prieteni oameni deosebiţi în toate localităţile din judeţ, am o relaţie principială bună cu primarii, indiferent de culoarea lor politică, îmi plac serbările populare, târgurile, şi mă simt bine discutând cu oamenii, iar ei au posibilitatea să se descarce când vorbesc cu noi, cu cei din Parlament, să-şi spună ofurile, necazurile, speranţele, dorinţele, şi este normal să facem asta să fim alături de cei care ne-au votat. Vă mulţumesc celor din presa vâlceană, tuturor, că mediatizaţi aceste evenimente, că alocaţi constant un spaţiu important editorial administraţiilor locale şi proiectelor acestora, dar şi activităţii noastre, a paralmentarilor”. (T.G.)