Senatorul Bogdan Constantin Matei a devenit cel mai activ parlamentar social democrat în comunicare

Am mai remarcat progresul evident al parlamentarului vâlcean, cândva cel mai tânăr senator. Profesorul Bogdan Matei s-a rebrenduit şi a devenit din ce în ce mai activ fiind prezent, aproape zilnic, în emisiunile unui post TV naţional, dar cu apariţii în unele zile pe mai multe posturi.
Parlamentarul vâlcean este prezent şi pe reţelele de comunicare, şi în presa scrisă locală, şi când timpul îi permite, şi pe posturile locale.
Mulţi politicieni din această poziţie profită de aceste apariţii pentru a-şi face campanie în interes propriu sau pentru a relua permanent temele dictate de partid, a susţine liderul naţional şi a face imagine partidului.
Şi Bogdan Matei face câte puţin din toate acestea, dar mai important este că domnia sa dă românilor informaţii concrete şi utile despre proiecte de legi, despre legislaţie, despre activitatea Senatului, dar şi despre demersurile Guvernului. Explică decizii, măsuri, foloseşte un limbaj accesibil şi uneori caută şi găseşte cuvinte care să traducă expresiile prea tehnice sau politice, în aşa fel, încât mesajul să fie perceput corect de fiecare spectator la aceste emisiuni. Este foarte bine pregătit pe teme economice, dar mai ales în sport şi învăţământ având întâlniri cu sportivi importanţi din toate ramurile şi promovând măsurile care duc la sănătate fizică şi mentală a elevilor.
Pentru PSD fiecare parlamentar care-şi depăşeşte liniile sigure, cele trasate logic de obligaţiile parlamentare, şi care comunică cu cetăţenii, este un parlamentar important în vectorul campaniilor electorale de anul viitor!

Traian Guminski