Deputatul Cristian Buican menține PNL Vâlcea pe primul loc în comunicare publică

Săptămâna trecută liderul județean al PNL Vâlcea a susținut o conferință de presă alături de unul dintre consilierii județeni liberali implicați în campania internă pentru obținerea candidaturii la postul de președinte al CJ și cu unul dintre primarii performați ai organizației.
Cristian Buican a combinat conferința cu informații date despre partid, dar și despre activitatea parlamentară, și a anunțat reluarea conferințelor de presă săptămânale ce le la va susține domnia sa sau unul dintre colegii săi parlamentari. Este o practică a PNL Vâlcea care face acest lucru cu un an înainte campaniilor electorale. Dar este și o tradiție a conferințelor de presă unde nu se evită întrebări incomode și unde au acces și jurnaliști neafiliați, prin diverse simpatii, de politicienii partidului.
Îl pot acuza, poate, de multe, adversarii interni și externi ai liderului vâlcean, dar în niciun caz de lipsă de transparență sau de comunicare. PNL Vâlcea este, de foarte mulți ani, partidul cel mai activ din județ și cel mai constant în acest domeniu. Parlamentarii săi, dar și mulți lideri locali sau județeni din eșalonul doi politic au participat la mai multe conferințe de presă într-un singur mandat, decât toți parlamentarii social democrați în mandatele lor. Iar în sediile partidelor foarte rar mai ține o conferință de presă cineva din alte partide.
Comunicarea cu presa în acest format nu este un moft, un serviciu adus ziariștilor (sincer să fim pentru mulți dintre jurnaliști este mai comod să primească comunicate pe mail-uri sau telefoane cu texte și poze gata pregătite de staff-urile politicienilor, decât să se deplaseze la o conferință de presă). Acest format de comunicare asigură, însă, cea mai corectă transparență publică și comunicare cu cetățenii. Fiecare jurnalist relatează apoi ce consideră mai important din eveniment, tratează diferit subiectele și subiecte diferite, pune ce întrebări vrea. Folosind cât mai corect această tehnică de comunicare, prezentând constant candidații pentru diverse candidaturi în alegerile ce vor urma, aducând oamenii din teritoriu în conferințe, deputatul liberal dă dovadă de abilitate politică și în același timp face ceea ce este corect pentru electorat. Nu este exclus ca, prin tactica sa, să readucă un număr de voturi important spre PNL.

Traian GUMINSKI