“Semne de primăvară” la Râmnicu Vâlcea

Mai mulți artiști plastici din Râmnicu Vâlcea și din țară au adus primele semne ale primăverii în capitala județului Vâlcea. Aceștia au verinisat o expoziție proiect care și-a propus sa le dea iubitorilor de artă din Râmnicu Vâlcea sugestii pentru cadouri de Mărțișor.

Expoziția “Semne de primavara” este una deja tradițională pentru filiala din Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, care organizează de mai bine de 15 ani acest eveniment cultural dedicat anotimpului care readuce natura la viață. “Salonul are două componente, o componentă de artă majoră, cu pictură, grafică, sculptură, artă decorativă, care este amplasată pe zona clasică și mai este partea cealaltă, gen tarabă, acolo unde artiștii și-au deshis standuri cu obiecte produse de ei”, ne-a declarat Gheorghe Dican, presedinte UAP Vâlcea.
„Semne de primăvară” a reunit pe simezele galeriei de artă Artex din Râmnicu Vâlcea mai mulți artişti plastici din filiala Vâlcea a UAP, dar şi din alte orase din tara care au dorit ca, în prag de primăvară, să îi „ademenească” pe iubitorii de frumos din Vâlcea către artă. “Nu sunt tocmai tradiționale, sunt contemporane dar sunt lucrate de la A la Z, manual, suntem total impotriva chinezărismelor care au inundat piața. Știu și eu mămici care merg la școalăcu punga plină de mărțișoare la 50 de bani, cum să încurajăm așa produsee românești?”, spune Aurelia Sanda, artist plastic din Râmnicu Vâlcea. Expoziția interjudeteană „Semne de primăvară” va fi deschisă până pe 9 martie.