Se lansează Programul național de încurajare a lecturii în grădiniță și familie ”Citește-mi 100 de povești”- Seria a III-a

Joi, 20.01.2022, ora 14.00, are loc lansarea Programului național de încurajare a lecturii în grădiniță și familie ”Citește-mi 100 de povești”- Seria a III-a, inițiat de către Asociația OvidiuRo, în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Culturii. Se va scrie o nouă poveste pentru copiii din grădinițe, dar și pentru comunitățile din care fac parte, fiind un efort colectiv de a oferi celor mici acces la povești, jocuri și informații care să îi transforme în adulții responsabili de mâine. În Județul Vâlcea s-au înscris în proiect și au primit certificat de implementare, devenind insule de lectură și natură, 20 de grădinițe în Seria I, respectiv 17 grădinițe în Seria a II-a.
În acest context, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea anunță implementarea Proiectului educațional județean ”Vocea Cărților – Seara de lectură”, în parteneriat cu Asociaţia OvidiuRo și grădinițele din Județul Vâlcea, în semestrul al II-lea al acestui an școlar.
Proiectul educaţional ”Vocea Cărților – Seara de lectură” reprezintă o încercare de a repune în drepturi „cartea ” şi „biblioteca”, de a le aduce în atenţia copiilor şi părinţilor, deopotrivă, de a contribui la descoperirea lecturii ca o plăcere, o relaxare, un izvor de cunoaştere şi visare fără de egal. Proiectul promovează conduita pozitivă a copilului pentru literatură și intensificarea activităților de citit împreună cu părinții.
Grupul țintă al proiectului îl reprezintă preșcolarii din unitățile de învățământ din județ și familiile acestora.
Scopul proiectului este reprezentat de: stimularea interesului pentru lectură în perioada preşcolarității în vederea dezvoltării limbajului și a comunicării, a îmbogățirii vocabularului, dezvoltării imaginației, a creativității verbale și a dorinței de cunoaștere, exersării memoriei, precum și consolidarea parteneriatului între grădiniță și familie.