Se deschide “Centrul de zi pentru persoane vârstnice” din Păuşeşti Măglaşi

La Păuşeşti Măglaşi s-au finalizat lucrările la noul centru de zi pentru persoane vârstnice, care va funcţiona ca o unitate medicală de fizioterapie din vara acestui an. Proiectul „Centru de zi şi unitate de îngrijire la domiciliu” din comună s-a realizat cu bani europeni atraşi, finanţarea fiind asigurată prin POR 2014 – 2020, iar investiţia se va inaugura o dată ce aparatura necesară pentru sala de tratament se va monta. Primarul Alexandru Dediu spune că a terminat inclusiv licitaţia pentru achiziţionarea aparaturii necesară pentru sala de tratament, mobilier, dotări IT şi a unui autovehicul necesar serviciilor de îngrijire la domiciliu:
„O dată cu finalizarea acestui proiect se vor crea patru locuri de muncă şi vom avea contracte de colaborare cu un medic şi un psiholog. În dotarea centrului este inclus şi un autovehicul pentru pacienţii care nu se pot deplasa”, a declarat Alexandru Dediu, primarul comunei Păușești Măglași.
Activităţile care se vor desfăşura în noul centru de zi din Păuşeşti Măglaşi ţin de reabilitarea şi recuperarea neuropsihică, consiliere, terapii de recuperare şi relaxare, socializare şi petrecere a timpului liber, precum şi îngrijire de specialitate la domiciliu. (T.G.)