Scrisoare emoţionantă scrisă de un copil cu aripi în loc de braţe către Moş Crăciun! 132 de copii cu dizabilităţi de la Centru de zi Cozia vor primi cadouri

„Dragă Moşule,
Sunt eu, copilul acela ce ți-a scris și anul trecut, copilul acela cu aripi în loc de brațe!
Ți-amintești? Eu încă zâmbesc la amintirea bucuriei pe care mi-ai făcut-o, pentru că, vezi tu, copiilor nu le trebuie lucruri mari ca să fie fericiți, un zâmbet cald, un gest frumos, o privire atentă, câteva cuvinte și cam atât. Lumea mea e o lume frumoasă, chiar dacă e imaginară, e o lume în care toți oamenii sunt fericiți, fericirea aparține inocenței. Așa că îți scriu și anul acesta, îți scriu să-ți mulțumesc că nu ai uitat de mine, copilul cu scrisoarea, îți scriu să te rog să nu uiți să zâmbești și să te bucuri, îți scriu să-ți amintesc că și copiii ca mine au vise mari, pe care le ridică și le împlinesc atunci când mâna ta, omule mare și bun, îl sprijină, îl ajută și îl încurajează. Îți mulțumesc, ție, omule mare, că nu mi-ai lăsat visele să adoarmă, știu că, deși uneori uiți c-ai fost copil, niciodată nu uiți de copilul care sunt…”
Aşa sună o scrisoare adresată lui Moş Crăciun de unul din copiii din Centru de Zi Cozia.

132 de copii frumoşi cu dizabilităţi fizice şi asociate îl vor întâlni pe Moş Crăciun marţi, 20 decembrie, începând cu ora 13.00, la Sala Consiliului Judeţean din Rm. Vâlcea unde va avea loc şi un spectacol frumos.
„Anul acesta vom pregăti 132 pachete a 120 lei, pentru a putea bucura copiii şi tinerii cu dizabilităţi fizice şi asociate, beneficiarii noştrii. Această acţiune are loc datorită unor oameni de bine, sponsorii noştrii, care în fiecare an ne sprijină să aducem o clipă de bucurie pentru copiii noştrii. „Asociaţia de Sprijin a Copiilor Handicapaţi Fizic – România este formată din 132 familii cu 132 copii şi tineri cu dizabilităşi fizice şi asociate care din anul 1997 dezvoltă programe şi proiecte cu şi pentru aceşti copii şi tineri. Cel mai important proiect al nostru este “Centru de Zi Cozia “ unde copiii şi tinerii noştri beneficiază de terapii de recuperare şi activităşi de socializare şi petrecere a timpului liber. Acest serviciu social este acreditat şi licentiate”, ne spune Sanda Diculescu, preşedinte ASCHF-R Filiala Vâlcea.

Letiţia Lazăr