Scriitorul vâlcean Lucian Ciuchiță lansează o nouă carte la Librăria “Mihai Eminescu”

Lucian Ciuchiță este cel mai cunoscut romancier născut și “școlit” la Vâlcea. Fost absolvent al liceului Energetic din Râmnicu Vâlcea (1987) a fost pe rând polițist, apoi 10 ani redactor la TVR 1, a debutat cu un volum de versuri “Oameni și Țărmuri” în 1996 (despre care Marin Sorescu scria: “O pată de culoare doreşte să aducă Lucian Ciuchiţă în poezia celei mai tinere promoţii. Ambiţia sa este ajutată de daruri reale ţinând de intensitatea trăirii, dezinvoltura cu care abordează unele teme, terestre şi extraterestre.

Manuscrisul pe care mi l–a prezentat spre consultare: „Oameni şi Ţărmuri” poseda destule virtuţi pentru a vedea lumina tiparului devenită atât de scumpă. Îi doresc tânărului poet mult noroc şi victorie în lupta cu sine”.) pentru a renunța la 40 de ani la orice job și a deveni scriitor profesonist.
Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea a fost în două rânduri gazda lansărilor unor romane cunoscute de ale sale. Este cunoscut și în străinătate datorită proceselor pe care le-a deschis unor americani pe care i-a acuzat că i-au furat un scenariu după care au realizat un film foarte bine vândut.
Miercuri, 9 mai, de la ora 18.00, Lucian Ciuchiță își lansează la Librăria “Mihai Eminescu” din Capitală cel mai recent roman: “250 de kilometri si un secol de amintiri”. În “Anul Centenarului” autorul vă invită să descoperiți o cronică de familie, un bildungsroman și, în plus, pagini întregi de istorie despre mult prea încercatul veac de existență al României…
Ultima apariţie a maestrului Lucian Ciuchiţă „250 de kilometri şi un secol de amintiri”, superficial, la o primă vedere, te trimite cu gândul la minunatele cărţi ale copilăriei zburdalnice ale marelui scriitor american Mark Twain, şi acest roman fiind autobiografic dar vă asigurăm că este mult mai mult și că merită să aveți în bibliotecă acest volum chiar dacă nu puteți asista la lansare și la sesiunea de autografe de miercuri.

Traian GUMINSKI