Scandal la Primăria Râmnicu Vâlcea: Primarul Mircia Gutău acuză incompatibilităţi şi infracţiuni în Consiliul Local

ANI şi DNA au fost sesizate cu privirea la incompatibilitatea sau chiar infracţionalitatea unor consilieri municipali. Edilul municipiului a organizat o conferinţă de presă şi a prezentat mai multe informaţii şi documente care îngroapă, cel puţin ca imagine, grupul consilierilor PNL condus haotic şi pe alocuri iresponsabil de către viceprimarul Virgil Pîrvulescu.

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea i-a acuzat pe liberalii din Consiliul Local de vot împotriva intereselor comunității, dar favorabil propriilor interese, „săvârșind nu doar un abuz, ci și o faptă penală”.
Edilul susține că, în 8 februarie, 2022, pe ordinea de zi a ședintei extraordinare se afla un punct prin care se cerea consilierilor aprobarea ca Primăria să participe la o licitație de bunuri aparținând fostului combinat Oltchim. Bunuri care însemnau Căminul muncitoresc Colonia Nuci cu terenul aferent de 801 mp și terenuri de 39,796 mp. Prețul de pornire era de aproximativ 1 milion de lei.
“Acele terenuri puteau fi folosite pentru accesarea finanțării unui proiect european de modernizare și amenajarea a zonei și posibili investitori”, susține Mircia Gutau.
Pentru a trece proiectul era nevoie de 16 voturi favorabile. În schimb au fost obținute doar 13 voturi, toți cei opt consilieri PNL au votat împotriva.
“În schimb, pe data de 8 noiembrie 2022, consilierii locali PNL, Cezar Bulacu și Lucian Pavelescu înființează la Sibiu firma SC 4C SOLUTIONS și participă cu această firmă pe 24 noiembrie fix la licitația pentru aceste bunuri, pentru care se opuseseră în Consiliul Local. Cei doi consilieri locali își adjudeca fix același pachet de active din Colonie Nuci, pentru care se opuseseră in calitate de consilieri locali, eliminând astfel de la licitație, un competitor cum era Primăria Râmnicului, scăzând implicit prețul de tranzacție. Considerăm așadar că respectivii consilieri liberali se fac vinovați de încălcarea mai multor prevederi atât sub aspectul incompatibilității cât și de natura penală și rugam parchetele să se autosesizeze”, susține edilul Râmnicului.
Gutău mai adaugă faptul că actualii rezidenți din Căminul Muncitoresc se afla în pericol de evacuare pentru că firma înființată de cei doi consilieri liberali are ca obiect de activitate „dezvoltare imobiliara” și nu modernizarea zonei.
Consilierul local Cezar Bulacu a declarat pentru publicația vâlceană “Râmnicu Vâlcea Week”: „Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă anunț că voi organiza o conferință de presă la care voi răspunde la toate întrebările jurnaliștilor și voi clarifica situația pe care eronat domnul primar a prezentat-o”.
Nu excludem posibilitatea ca cei doi consilieri, care au cumpărat terenul respectiv la licitație, plătind cu 25% mai puțin decât a fost prețul inițial de pornire, când primăria solicitase acordul de participare consilierilor, să fie de acord să revândă terenul primăriei la un preț ceva mai mare, pentru a obține profit, dar mai mic decât voia primăria să achite inițial.
Se poate și ca cei doi miliardari liberali să vrea să facă un cadou primăriei și râmnicenilor și să doneze de Crăciun bunul adjudecat la licitație municipalității, ceea ce i-ar scoate de sub suspiciunea de incompatibilitate, rea credință și alte amănunte penale.
Ar fi un cadou frumos pentru oraș care ar spăla obrazul liberalilor și ar stinge flăcările unui scandal ce poate avea implicații majore la alegerile ce se apropie cu pași repezi!

Traian GUMINSKI