Răspunsul României la mizeria austriacă trebuie să fie unitar și total

Aproape fiecare român absolvent a minim opt clase știe de votul negativ al Austriei cu privire la aderarea României la Zona Schengen. Majoritatea românilor știu și de mizeriile făcute de Olanda care a sabotat constant aderarea țării noastre.
Acum, poate mai mult decât altădată, este necesar să arătăm că știm să reacționăm unitar. Stat, companii private, cetățean simplu! Toți putem și avem într-un fel datoria să reacționăm acestor mizerii și să obligăm statele care ne sabotează să ne trateze corect. Să ne respecte statutul de membru UE.
Este TIMPUL să arătăm că știm să răsplătim prietenii și să pedepsim pe cei care ne tratează ca pe o colonie și o turmă de sclavi proști.
Statul trebuie rapid prin fiecare ministru, parlamentar, director de agenție de stat sau șef de UAT să limiteze la maxim banii care se scurg spre Austrai și Olanda. Renunțăm la excursii în aceste țări, nu mai folosim folosim bănciile și companiile de asigurări ale acestor țări din sistem, companiile de transport aviatic, maritim sau rutier. Nu mai achiziționăm nimic din aceste țări. Companiile private române, dar și cetățenii pot să-și închidă conturile și să nu mai folosească serviciile Celor două bănci austriece prezente în România, Erste Group, din care face parte şi BCR, și Raiffeisen Bank. Nu mai alimentăm la benzinăriile lor și nu mai cumpărăm nimic de acolo, (și așa au niște prețuri nesimțite la toate produsele). Nu ne mai facem asigurări la firme austriece și nu mai alegem ca bănci pentru pilonul doi. Cu olandezii lăsăm mai ușor importul de bere și flori. Nu mai cumpărăm lalele, trandafiri și alte flori din Olanda, că putem să folosim florile noastre autohtone, eventual, ghivece de flori. Putem merge la schi în stațiunile noastre sau în Bulgaria, nu în Alpii Austrieci. Pentru cei care au venituri mari e recomandată Elveția sau Italia pentru schiat. Nu mai mergem în concedii la ei.
Împotriva intereselor României și a românilor a fost Austria. Companiile de stat din România, dar și cele private, care în momentul acesta au carduri bancare prin care rulează zeci, sute de milioane de euro lunar prin Raiffeisen și Erste, sunt obligate de către fiecare român în parte să-și închidă conturile de la Raiffeisen și de la Erste. Iar românii care au de achitat credite acestor bănci o pot face cu țărâita, cu întârziere, în ultima zi sau depunând la mișto câțiva lei în fiecare zi.
România este o piaţă de export foarte importantă pentru companiile austriece. Să terminăm cu importul din Austria. Nu mai cumpărăm nimic de la ei și mai ales nu-i mai lăsăm să ne ia lemnul. Să-și taie pădurile lor că au destule.
Fiecare român, fiecare firmă privată și fiecare societate a statului și organizație de stat trebuie să aibă liste exacte cu companiile austriece care operează, vând, importă sau exportă în România și să le plătească datoria.
Dublul standard nu este și nu va fi niciodată o valoare europeană. Această afirmație este una corectă politic și justă. Prin urmare, nici noi ca țară, ca salariați ai statului sau ai companiilor private, ca cetățeni ai României, nu avem voie să folosim un standard dublu cu Austria. Exact cum ne-au respectat și tratat, cum ne-au desconsiderat de fapt, exact în același mod trebuie să-i tratăm și noi.
Să avem onoarea să renunțăm cu onoare la serviciile și produsele care aduc venituri unui stat ce ne-a umilit prin cancelarul lor! Măcar o dată să facem front comun!

Traian Guminski

N.R. Felicităm redacțiile vâlcene și din țară care au anunțat că-și închid conturile la cele două bănci. Firma editoare a publicației “Eveniment Vâlcean” nu are cont la aceste entități bancare.