Sărbătoare la Vaideeni: 50 de ani de activitate la Școala Gimnazială “Luca Solomon”

Ziua de 3 octombrie a fost una de sărbătoare într-una dintre cele mai frumoase comune ale Județului Vâlcea, Vaideeni. Școla Gimnazială “Luca Solomon” a împlinit 50 de ani de activitate neîntreruptă și oficialitățile locale, în frunte cu primarul Daniel Băluță și viceprimarul Vasile Ichim au marcat așa cum se cuvine evenimentul.


Elevii s-au întrecut în mai multe activități, dansuri populare, cultură generală și sport și la final au fost recompensați cu medalii, premii și diplome. De asemenea au fost recompensați școlarii cu rezultate bune la olimpiadele județene și naționale, dar şi profesorii care au ieşit la pensie şi au pus piatra de temelie a acestei şcoli. Totul într-o atmosferă destinsă și multă voie bună.


“Era normal să sărbătorim așa cum se cuvine un astfel de eveniment. La Vaideeni se face învățământ de calitate, avem în comună peste 300 de copii. Copii care aici sunt pregătiți pentru viață și sunt pregătiți bine. Gândiți-vă la câte nume mari au plecat din localitatea nostră și au ajuns să facă performanță în multe domenii, la nivel național sau chiar internațional. Dacă ne gândim doar la sport nu putem să nu-l dăm exemplu pe Sandu Vinereanu, celebrul baschetbalist”, ne-a declarat primarul Daniel Băluță.


“Este o zi de sărbătoare pentru noi. Pentru Primăria Vaideeni învățământul este foarte important. Copiii trebuie să plece din școala generală pregătiți pentru viață și ne bucurăm că avem alături cadre didactice de calitate care își fac meseria cu mare pasiune”, completează viceprimarul Ichim.


Școala pune la dispoziția elevilor laboratoare de fizică-chimie, biologie, informatică, biblioteci, o sală de sport și terenuri de sport. În unitatea de învățământ își desfășoară activitatea 29 de cadre didactice, dintre care 25 titulari și 4 suplinitori calificați pasionați pentru munca pe care o prestează, dăruiti școlii și elevilor. Profesionalismul acestor cadre didactice fac școala mai primitoare, mai atrăgătoare, mai luminoasă.