„Să ne jucăm de-a Scufița Roșie” premieră la Teatrul Anton Pann sâmbătă 10 februarie, ora 11.30, Sala Mare

Cred că nu este copil care să nu cunoască povestea Scufiței Roșii scrisă de Frații Grimm. Dar oare faptul că lupul o mănâncă pe bunică și chiar pe Scufița Roșie, ne întrebăm, nu e prea mult pentru cei mici? Unii dintre copiii cu o sensibilitate aparte ar putea gândi că se întâmplă cu adevărat. Dar stiți dumneavoastră, toate poveștile sunt cu tâlc si se termină cu bine. De aceea spectacolul din această sâmbătă rescrie povestea Scufiței Roșii.


Regizorul Valentin Ligi vine cu ideea ca lupul din acest spectacol să fie bun. Da, exact cum ați auzit. Întâlnirea Lupului cu Scufița Roșie va fi altfel decât ne-am fi imaginat. Scufița, trimisă de către mama ei, să-i ducă de mâncare bunicii, neluând în considerare sfaturile primate, cum să nu vorbească cu străinii și să nu o apuce noaptea în pădure, chiar se întâlnește cu Lupul. Da, dar după cum o să vedeți cei doi se împrietenesc. Nu mai este nevoie de Vânător ca să-l împuște pe Lup pentru a le scoate pe cele două din burtica lui, pe bunică și pe Scufița Roșie. Împreună cu povestitoarea, cu Viorica Stamate, și furați de jocul păpușilor, cei mici, însoțiți de părinți și de bunici vor reface spectacolul. Prin participarea lor directă și împreună cu mânuitorii de păpuși, prin muzica propusă, o muzică ritmată, vor face un spectacol antrenant.
Manuitori păpuși – Viorica Stamate, Mioara Dospina, Felicia Ștefan, Marinela Tătaru și Cristi Bulagea. Regia tehnică, Dorel Perpelea.


Haideți cu cei mici “Să ne jucăm de-a Scufița Roșie” în această sâmbătă de la ora 11.30, spectacol care va avea loc în Sala Mare a Teatrului Anton Pann. De la ora 19.00 aveți posibilitatea să revedeți “Visele lui Hamlet” de Nina Mazur, un spectacol de și cu Florin Beciu. “Visele lui Hamlet” spectacol a cărui premieră a avut loc la finele lunii octombrie 2017, aduce în scenă un Hamlet de azi care se situează în spatiul politic global contemporan, menținând toate datele piesei shakespeariene. Spațiul de joc, proiecțiile video, vocile personajelor contribuie activ la descifrarea conotațiilor textului și la plasarea în universul contemporan.
“Povestea lui Hamlet, prinţul Danemarcei. Totul a început cu o crimă din răutate, lăcomie. Un fratricid urmat de un incest. Claudius îşi ucide propriul frate, pe tatăl lui Hamlet, pentru a-i lua coroana şi nevasta de soţie. Hamlet se întoarce pentru înmormântarea tatălui şi ajunge chiar la nunta mamei sale. Este întâmpinat de duhul tatălui său care îi cere răzbunare. Prinţul ezită. Îi trebuie dovezi. Nu se încrede în duh, dacă este chiar diavolul şi vrea să-l ispitească? Prefăcându-se nebun, ca sub această mască să poată lucra în voie, m-a pus să jur că voi păstra secretul.”
Prologul de început, pentru cei care nu cunosc povestea prințului Danemarcei, îi va ajuta mult să înțeleagă acest spectacol care de curând a fost invitat să participe la Festivalul Internațional de la Gabrovo, Bulgaria, în primăvara anului 2018. Mergeți la TeatruL Anton Pann pentru a vedea spectacolele și din această sâmbătă de 10 februarie 2018.