Rute ocolitoare după ce se închide Valea Oltului

Valea Oltului va fi închisă circulației, pe timp de zi, între 8 iulie și 9 august, pentru defrișări pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu – Pitești. Anunțul a venit de la Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: „Repet: vrem autostradă, trebuie să facem aceste lucrări. Trebuie sa fie tăiați acești arbori care riscă, în mare măsură, să ajungă pe carosabil și să pună în pericol siguranța circulației.”

Traficul va fi deviat pe rute alternative, care vor fi sufocate – practic – de mașini, transmite stirileprotv.ro. Restricția de circulație va fi impusă doar pe timp de zi, între 8 iulie și 9 august. E vorba de închiderea circulației nu pentru lucrări, ci pentru a intra cu forezele pentru studiul geotehnic și a face partea de proiectare.

Pentru că este una dintre cele mai aglomerate perioade din an, pe această rută, vor fi anunțate rutele alternative, pe unde șoferii vor trece Carpații. De la București se va putea ajunge în Transilvania pe Valea Prahovei, sau spre Banat, pe Valea Jiului. Se poate ajunge pe Valea Jiului până la Autostrada A1 la Simeria, iar apoi spre celelalte direcții, inclusiv spre Banat.

Din Râmnicu Vâlcea ocolul care trebuie făcut pentru a ajunge în Sibiu este uriaș. Autoritățile se gândesc să îi direcționeze pe șoferi pe traseul Târgu Jiu – Simeria – Sibiu.

Drumul se va lungi cu 265 de kilometri și va dura cu 3 ore și 40 de minute mai mult.
Pentru mașinile mici, o altă variantă ar fi Transfăgărășanul – aproape 100 de kilometri în plus, dar având în vedere dificultatea traseului durata va crește cu 2 ore și 20 de minute.

Pe lotul 2 Boița – Cornetu trebuie tăiați arbori care ar putea cădea pe drum.