Rotaru militează pentru curăţenie pe scara politică

Evenimentul tragic de săptămâna trecută nu a lăsat indiferent nici pe Constantin Rotaru, preşedintele Partidului Socialist Român, care a transmis un comunicat de presă. De asemenea, mişcarea pe scara politică de miercuri, 4 noiembrie, se pare că în opinia politicianului, nu este de ajuns, “principalii vinovaţi fiind cei care au dat lovitura de stat în 1989, cei care au instaurat acest sistem politic, sunt cei care au văzut ţara ca pe o pradă şi pe români ca pe nişte unelte aflate în slujba lor”.

“Cu toată tristeţea, trebuie să recunoaştem că iminenţa unor asemenea accidente ne pândeşte la tot pasul. O vorbă din popor spune că „ce ai semănat aia culegi”. Climatul politic lipsit de orice responsabilitate şi profesionalism, conjugat cu numirea şi alegerea infractorilor şi impostorilor în cele mai importante posturi de conducere ale ţării (Parlament, Guvern, Preşedenţie, justiţie şi administraţia locală şi centrală) a fost, timp de peste un sfert de secol, principalul factor de distrugere a ţării şi generator de corupţie.
Demisia guvernului Ponta şi a primarului Piedone sunt bine venite, dar nu sunt îndeajuns. Ei sunt vinovaţi pentru că, întâmplător, au ocupat, până în acest moment, aceste funcţii. Principalii vinovaţi sunt cei care au dat lovitura de stat în 1989, cei care au instaurat acest sistem politic, sunt cei care au văzut ţara ca pe o pradă şi pe români ca pe nişte unelte aflate în slujba lor. Cei care se află azi în funcţii se fac vinovaţi de faptul că gâdesc şi acţionează în acelaşi fel, că sunt „demni” urmaşi ai celor care au distrus România şi viaţa multora dintre generaţiile viitoare, sunt cei care acţionează la comanda unor grupuri de interese străine.
O mare întreprindere, PIONIERUL, în care lucrau peste 8000 de salariaţi, profesionişti în arta pielăriei a cărei producţie era destinată în cea mai mare parte exportului, a fost transformată într-un crematoriu pentru zecile de tineri absolut nevinovaţi, dintr-o dorinţă nebună de înavuţire.
Partidul Socialist Român atrage atenţia că, pe lângă indivizii care se află azi în anumite funcţii, principalul vinovat este sistemul politic pe care l-au creat în acest ultim sfert de secol, bazat pe neoliberalismul care venerează statul minimal.
Conştienţi de falimentul politicilor capitaliste, partidele parlamentare în loc să elimine cauzele care au distrus România din punct de vedere economic şi social, găsesc de cuviinţă să amăgescă poporul cu acţiunile lor anticomuniste.
Partidul Socialist Român condamnă comportamentul iresponsabil al partidelor parlamentare şi al unor conducători de instituţii publice şi lansează chemarea către toţi românii să acţionăm împreună pentru schimbarea actualului sistem politic”, este mesajul transmis de preşedintele PSR, Constantin Rotaru.
L.L.