Ponta a mărit salariile profesorilor în ultima şedinţă de Guvern

Guvernul Ponta, reunit în ultima şedinţă, miercuri, 4 noiembrie, a decis ca salariile profesorilor să fie mărite prin ordonanţă de urgenţă.

Fiind ultima zi în fruntea Guvernului, Victor Ponta a luat ultima decizie înainte de a trage uşa după el. Apreciind faptul că un guvern interimar nu poate da ordonanţe de urgenţă, în dimineaţa zilei de 4 noiembrie, a majorat salariile din Educaţie astfel încât întreaga mărire prevăzută în acordul semnat cu sindicatele din acest domeniu să fie de 25%, de la 1 decembrie.
“Nu vreau să stricăm prin tulburări sociale ce am făcut bine până acum. Viitorul guvern sper să fie şi mai bun. Are vistieria plină. Sunt plătite salarii, pensii, nu cum am primit noi situaţia în 2012. Adopăm actul pentru educaţie şi sănătate. Primesc ce trebuiau să primească de mult”, a declarat Ponta în ultima şedinţă de guvern.
Salariile personalului din sistemul public de învăţământ vor fi majorate cu 15% începând cu 1 decembrie 2015, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă adoptată de Guvern.
De creşterea salariilor vor beneficia 359.810 cadre didactice, personal didactic auxiliar şi personal nedidactic, respectiv: 290.000 de persoane din învăţământul preuniversitar de stat, 7.850 de persoane din unităţile finanţate integral de la bugetul de stat, 57.500 de persoane din învăţământul universitar şi 4.460 de persoane din unităţile finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat.
Măsura adoptată de Guvern are un impact financiar estimat pentru anul 2016 la 1,666 miliarde de lei.

L.L.