Romeo Iliescu construiește cel mai modern imobil din Râmnicu Vâlcea

Joi, 25 noiembrie, Consiliul Local a reușit în cele din urmă, cu ajutorul unui consilier USR mai destupat la minte, să intre în legalitate și să dea undă verde celui mai important dezvoltator imobiliar din Râmnicu Vâlcea să construiască un imobil superb, pentru care deținea toate avizele și autorizațiile necesare.
Timp de mai multe luni de zile o majoritate toxică formată din consilierii liberali și USR-iști a blocat demararea lucrărilor la acest imobil fapt ce l-a determinat pe Romeo Iliescu, omul care a construit sute de apartamente moderne în Vâlcea, să deschidă un proces împotriva Consiliului municipal și să solicite daune de 200 de mii de euro pe lună pentru întârziere. Daunele sunt justificate atât de permanenta creștere a prețului materialelor de construcție, manoperă, energie electrică și combustibil cât mai ales de data la care va putea finaliza construcția și vinde spațiile respective.
Romeo Impex Com SRL este una din societățile ce au căzut victimă răutății și prostiei unor oameni ce încearcă să saboteze orice proiect ce duce la dezvoltarea Râmnicului. Este vorba despre un proiect respins în mai multe şedinţe anterioare, când structura majorităţii în cadrul Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea era diferită de cea actuală.  Din acest motiv, dezvoltatorul imobiliar a dat în judecată consilierii locali care i-au respins iniţiativa, pe motiv că nu există temei legal. Şi a solicitat despăgubiri de 200.000 de euro/lună.  Proiectul de hotărâre de aprobare a PUZ-ului în cauză prevede construirea unei clădiri mixte moderne cu locuinţe şi spaţii comerciale în zona centrală a municipiului.  
La ultima ședință din luna noiembrie, PUZ-ul a primit în sfârşit aprobare din partea Consiliului Local Râmnicu Vâlcea.  Proiectul a fost aprobat de majoritatea PSD – PER cu sprijinul unui vot USR. S-au abţinut de la vot viceprimarul USR, Andrei Gheorghiu şi un alt consilier al acestui partid, precum şi reprezentanţii PNL din Consiliul Local.
Probabil societatea va continua procesul și va recupera banii pierduți de la cei care, cu rea credință s-au opus acestui proiect abținându-se de la vot sau votând împotrivă.
Pentru binele râmnicenilor un astfel de proces în urma căruia unii ar plăti daune pentru executarea orbește a unor ordine de partid ar determina consiliile locale din Vâlcea să fie mai responsabile și să nu mai blocheze investiții doar pentru că așa vor unii frustrați.

Traian GUMINSKI