RO-Alert: Urs în gospodăria unui cetățean din Budești

În această dimineață, în jurul orei 04:00, în urma unui apel 112, jandarmii vâlceni au fost solicitați să intervină pentru îndepărtarea unui animal sălbatic în comuna Budești, punctul “La Sondă”, județul Vâlcea, unde apelantul a confirmat prezența unui urs, în curtea locuinței.
“La sosirea forțelor de ordine, animalul sălbatic nu a fost găsit la fața locului, fapt pentru care jandarmii au mai rămas în zonă pentru a se asigura că toți localnicii sunt protejați. De asemenea au fost anunțate autoritățile și agențiile cu atribuții în acest domeniu. Din fericire, ursul nu a provocat pagube materiale și nu au fost victime”, au precizat jandarmii vâlceni.
Pentru a diminua șansele pentru evenimente similare în viitor, în perioada următoare, jandarmii vor lua măsuri de prevenire și vor patrula pe timpul nopții în zona respectivă, utilizând mijloacele acustice sonore și luminoase. Aceste măsuri de prevenire au ca scop protejarea tuturor persoanelor care trăiesc sau trec prin acea zonă și prevenirea situațiilor în care animale sălbatice pot intra în contact cu oamenii și proprietățile acestora. Prin utilizarea mijloacelor acustice sonore și luminoase, se va încerca să se țină animalele sălbatice la distanță, evitând astfel eventuale incidente nedorite.