Mănăstirea “Izvorul Tămăduirii” de la Scundu a fost asaltată de pelerini la hramul ei

Vineri, 21 aprilie, peste o mie de oameni au participat la slujba religioasă de la una din cele mai noi mânăstiri din Vâlcea.
Lăcaşul de cult este realizat în întregime din lemn şi este una dintre bijuteriile coroanei Vâlcii de mănăstiri şi schituri.
Mănăstirea Scundu, cu hramul “Izvorul Tămăduirii” este îngrijită cu sufletul şi mânile de maicile de aici care se străduiesc să facă din aşezământ un loc de poveste.
“Acolo unde bisericuţa este de lemn, sufletele enoriaşilor vor fi cu siguranţă de aur”, transmitea cu ani în urmă Părintele Patriarh Justinian Marina. Biserica este destinată credincioşilor, pentru speranţă şi înţelegerea între oameni, este un loc de reculegere şi rugăciune, deschis tuturor celor care au bunăvoinţă. Mănăstirea a fost înfiinţată la iniţiativa fostului primar Dumitru Blejan, care a vrut ca şi în Scundu să fie o mănăstire care să atragă turişti. Înalt Preasfinţitul Gherasim a dorit să aleagă un loc la poalele dealului din satul Crâng, dar, fiindcă locul nu era prielnic, deoarece drumul era prea greu, s-a decis ca locaţia actuală să fie locul de ridicare al lăcaşului de cult. În anul 2007 au început lucrările la biserica de lemn şi tot în anul 2007 s-a construit şi clădirea în care sunt chiliile maicilor, iar pe data de 15 august 2009 s-a sfinţit lăcaşul, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Gherasim.
Mănăstirea Scundu, cu hramul „Izvorul Tămăduirii” se află în satul Crâng, iar drumul de acces până acolo a fost inclus într-un proiect de modernizare. Ridicarea lăcaşului religios reprezintă înălţarea unui monument de linişte sufletească şi de speranţă pentru întreaga comunitate, pentru mii de vâlceni, ca şi pentru oricine trece prin Scundu.
Slujba de sfinţire a bisericii Mănăstirii Scundu, județul Vâlcea a avut loc în 2012, în Duminica Rusaliilor. Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârşit aici slujba de târnosire şi Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. (T.G.)