Renaşterea Băbeniului

Oraşul Băbeni era o ruşine pentru judeţul nostru. Mulţi locuitori de aici trăiau în condiţii mai proaste decât locuitorii unor comune montane. .

Infrastructura la pământ, investiţii zero, clădirile administrative în paragină, drumuri proaste şi deteriorate, şomeri, cerşetori, asistaţi sociali şi handicapaţi plus o mulţime de minoritari care păreau a trăi parazitând oraşul.
Aşa arăta Băbeni când a ajuns primar Ion Bîzîc. Îl cunoşteam bine pe secretarul general al PNL Vâlcea. Ştiam că este meticulous, serios, organizat, ordonat şi atent la detalii. Nu îi ştiam însă capacitatea de administrare şi gestionare. M-am bucurat pentru victoria sa în 2012 spunând că mai rău nu are ce să facă oraşului. Speram că va face câteva lucruri bune, unele mai de suprafaţă. Un fost coleg de presă îl susţinuse frenetic în alegeri şi fostul ziarist, Bogdan Nicula, acum truditor în primăria Băbeni, îmi spunea imediat după alegeri că voi vedea ce se va întâmpla în Băbeni.
Şi s-a întâmplat ca în timp scurt oraşul să înflorescă de parcă se răsturnase acolo o căruţă plină de bani şi un tren plin de muncitori nemţi. Acest articol nu este unul electoral. Mai sunt câteva luni bune pînă la alegeri. Vom edita, probabil, pe print în campania electorală o ediţie specială despre Băbeni. O vom face cu programul primarului Bîzîc în mână. Cu programul lui electoral din 2012 pentru a vedea exact ce a promis, ce şi-a propus să facă şi ce a realizat în Băbeni.
Articolul de faţă este un cadou al redacţiei noastre cu ocazia onomasticii edilului din Băbeni căruia îi dorim sănătate multă şi puterea de a continua să muncească spre binele comunităţii de care este atât de legat şi pe care o iubeşte atât de mult.
Ştim că datorită investiţiilor făcute de primărie şi de APAVIL, prin POS Mediu, până în iunie 2016, la Băbeni, nu vor mai exista zone fără reţele moderne de apă şi canalizare. Localitatea are şi o nouă staţie de epurare, care funcţionează din august. „Este o staţie modernă, cu o capacitate pentru 40 de mii de persoane, la care vor fi racordate şi localităţile din jurul Băbeniului. (…) În ceea ce priveşte proiectul pe Ordonanţa 28 privind modernizarea drumurilor din oraşul nostru (peste 6 km.), pot să vă spun că se lucrează intens. Recent, am asfaltat şi Strada Plopilor, de la Tărărani, Papoieştiul din Români şi Teilor, din zona centrală. Pe alte două străzi, s-au executat podeţele şi şanţurile.Aşteptăm finalizarea lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare, ca să putem continua. Străzile Ariei şi Remizei au fost modernizate primele, după cum am mai spus cu alte ocazii. În total, pe acest proiect, asfaltăm 13 străzi. Eu estimez că, până de Paşti, vom termina de modernizat şi celelalte străzi: Văcăreşti, Mărculeşti, Rogojişte, Tineretului, Grozeşti, Răduleşti, Nemţuleşti şi Coloniei. Obiectivul meu este ca, până în 2018, în Băbeni, toate drumurile să fie impecabile şi sunt convins că aşa va fi. După ce vom pune utilităţile la punct, prioritare vor fi proiectele menite să atragă investitori, să creeze locuri de muncă. Mă gândesc şi la ceva pentru tineri, la infrastructura de sănătate, la agroturism şi turismul monahal” declara recent primarul colegilor de la publicaţia “Arena Vâlceană”. Aceştia, ca şi noi, ca şi alţi colegi din presa locală, au relatat constant despre numeroasele realizări din Băbeni şi probabil îl vor susţine exact ca şi noi pentru a obţine în vară un nou mandat. Sperăm ca electoratul să fie atent şi la alegerea unor consilieri locali capabili să ajute administraţia oraşului şi să contribuie la buna gospodărire a banului public de aici spre a dovedi că banul bine gospodărit poate face minuni.
La mulţi ani tuturor locuitorilor oraşului Băbeni care poartă numele de Ioana, Ionela, Ion, Ioan, Ionel. Multă sănătate şi mult noroc!

Traian Guminski