Réka Szász, actrița Teatrului Anton Pann, împreună cu 4 liceeni din Vâlcea în proiectul United Nations

Patru elevi din Râmnicu Vâlcea: Dinică Maria-Antonia, Pircan Dumitru-Lucian, Hongu Raluca Ioana și Trucmel Nicolae Vlad, în urma atelierelor de teatru, ateliere coordonate de actrița Réka Szász de la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, au fost invitați să participe la proiectul United Nations, realizat de Asociaţia Beneva în parteneriat cu Victory of Art, București. Sub emblema „Cei 17 magnifici care au schimbat viitorul” cei 4 elevi vâlceni participă în această perioadă, 8-14 august, alături de alții colegi selectați, într-o tabără din București la activități de genul: scriere colaborativă, construire spectacol, exerciții de regie video – realizare filme scurte din tabără, vizionări filme și discuții pe temă, activități recreative
Poate vă întrebați de ce și de unde acest nume, ”Cei 17 magnifici”. Sunt cele 17 obiective pe care ONU și-a propus să le implementeze până în 2030 prin Departamentul de Dezvoltare Durabilă. Proiectul pilot, United Nations, care a avut 2 componente, se va finaliza pentru fiecare regiune (8 regiuni) cu un spectacol de teatru jucat de liceeni și cu o sesiune de informare după acesta în care liceenii vor afla mai multe despre aceste obiective care, cel puțin, așa cum spun inițiatorii proiectului, le vor influența viața de adult. Spectacolul de la Vâlcea se va dezvolta cu coordonarea actorilor Andrei Cătălin și Réka Szász și va avea 3 reprezentații în luna octombrie la Teatrul Anton Pann.
Una din propunerile managerului Teatrului Anton Pann, Octavian Costin, care se regăsește și în planul de management, proiectul “YourTheatre” care presupune cultivarea talentelor tinere prin ateliere de teatru, realizate fie de actorii trupei, fie în parteneriat cu alte asociații culturale, vedem că se bucură de succes. Felicitări frumoasei și talentatei actrițe Réka Szász pentru felul în care își lasă amprenta. La fel felicitări merită și cei 4 liceeni vâlceni, participanți la atelierele de teatru, care și-au însușit un pic mai mult din artele spectacolului: Dinică Maria-Antonia, Pircan Dumitru-Lucian, Hongu Raluca Ioana și Trucmel Nicolae Vlad. Îi așteptăm în octombrie să vedem seria de trei spectacole propuse care se vor juca pe scena Teatrului Anton Pann.